Sök
Viktor Lodin hoppas få ta på sig Ottawa Senators-tröjan en vacker dag – men härnäst väntar troligtvis en säsong till i Sverige.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Intervju

"Då kommer jag åka hem och spela i Sverige"

Han fick sitt stora genombrott i Hockeyallsvenskan den gångna säsongen och belönades med NHL-kontrakt. Viktor Lodin har dock förhoppningar om att bli kvar i Sverige ytterligare en säsong. Men blir det i så fall med Timrå?
– Vi pratar och hoppas på en lösning, säger Lodin i en intervju med hockeysverige.se.

ULLVI/LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)

Viktor Lodin kom att bli ett av Timrås viktigaste offensiva vapen under senaste säsongen. På 47 matcher i Hockeyallsvenskan svarade han för 14 mål och totalt 40 poäng. Bara trion Jonathan DahlénJens Lööke och Albin Lundin svarade för mer poäng i Timrå. Samtidigt som Lodin gjorde en väldigt fin säsong har den även brokig.

– Det var en väldigt bra säsong både personligen och lagmässigt. Vi gick upp i SHL, vilket var vårt mål, och vi spelade bra under nästan hela säsongen, berättar Viktor Lodin då hockeysverige.se träffar honom för en intervju i byn Ullvi i utkanten av Leksand.
– För egen del gick det tyngre innan jul, men sedan tycker jag att det släppte och lossnade rejält. På så vis känner jag mig nöjd med både lagets och min egen insats.

Du satte dig i en onödig situation i augusti som fick stor medial uppmärksamhet, hur påverkade det din prestation under säsongen?
– Klart att det påverkade och jag har fått lära mig att hantera det på ett bra sätt under säsongen med allt ”trash talk” som är nu för tiden.
– Jag har bara försökt stänga av och skratta åt dom i stället. Även om det påverkat lite så har det gått bra.

Han har svårt att sätta ord på varför det lossnade efter jul.

– Egentligen vet jag inte vad som hände. Jag hade kanske blivit påverkat en del av det där i augusti. Efter jul släppte jag loss, spelade hockey och hade kul. Jag gjorde saker jag var bra på och försökte hjälpa laget så gott jag kunde. 

"JAG AXLADE DEN ROLLEN EFTER JUL"

Timrå skulle ledas offensivt till stor del av kedjan med Dahlén, Lööke och Lundin, men styrkan under säsongen var ändå bredden och att övriga spelare tog rygg och större ansvar allt eftersom.

– Jag tyckte absolut att alla vi växte under säsongen. Samtidigt visste vi om att det var vår solklara första-line, första PP och allt sådant. Dom har också burit ett stort lass under säsongen.
– Sedan tycker jag många av dom andra i laget har köpt in sina roller och verkligen gjort ett riktigt bra jobb så det har inte bara hängt på första-linen. Det har varit några matcher där dom har haft dippar och andra då klivit fram.
– Det är också så ett bra lag ska se ut, att när den tänkta förstakedjan inte har en lyckad kväll finns det andra som kan kliva fram, vilket jag tycker att vi hade i vintras.


Du spelade visserligen några matcher med Vita Hästen 2019/20, men hur har du upplevt steget från SHL till Hockeyallsvenskan?
– Jag tycker att det var ett jättebra steg för mig. Jag hade, som du sa, testat på Hockeyallsvenskan lite i Vita Hästen, men den här säsongen var helt annorlunda. Att få kolla på dom bästa spelarna i Hockeyallsvenskan, Albin, Lööke och Dahlén, varje dag… Jag har lärt mig mycket av dom.
– Jag försöker ta efter jobbet dom gör varje dag. Samtidigt har vi haft väldigt bra ledare i laget med (Jacob) ”Jacke” Blomqvist, (Christopher) Liljewall och alla dom killarna. Vi har haft en väldigt bra grupp och det har fungerat extremt bra.

Nu fick du för första gången en bärande roll i ett seniorlag, hur har det påverkat dig som person?
– Jag tycker att jag spelar lite bättre när jag får ta ett större ansvar och press på mig. Det har känts bra, men jag tycker att jag axlade den rollen mer efter jul och tog för mig mer.

Viktor Lodin.

Foto: Pär Olert/Bildbyrån

"ALLT VAR EXTREMT KONSTIGT"  

Det blev till slut Timrå och Björklöven som fick covid-kvala om vilket av lagen som kommer att spela i SHL kommande säsong.

– Allt var extremt konstigt. Det är den värld vi lever i nu och bara att acceptera. Samtidigt var det så för alla lag. Vi hade några som blev sjuka och jag var en av dom som fick corona.

Hur dålig blev du?
– Jag kände inte av något speciellt. Jag hade lite hosta, men inget överdrivet. Det var runt 20 dagars uppehåll och det var såklart väldigt konstigt, vilket man kände av lite också. Vi försökte bara spela ut direkt när vi startade igång igen och det gick ju vägen.

Vad var det som skiljde lagen åt som du ser det?
– Jag tror faktiskt att vår grupp mådde bättre sett över hela säsongen. Björklöven hade haft mycket tjafs samtidigt som vår grupp fungerade extremt bra tillsammans.
– Vi hade ett mål inför säsongen, vilket var solklart för alla, och det var inget snack om att inte vi skulle uppnå det. Det tror jag var den stora biten, att vi alla hade bestämt oss. Vi hade inte heller så stora dippar utan var jämna under säsongen.
– Egentligen var det bara under slutspelet där vi inte var helt nöjda med våra matcher mot AIK och Västervik. Sedan lossnade det helt mot Björklöven. Jag vet inte om det var lite mentalt, men det blev verkligen en lyckad säsong.

Hur reagerade gruppen då Sebastian Hartmann fick en ful smäll som gjorde att han inte kunde spela mer i Hockeyallsvenskans final?
– Det var även en smäll på Hugo Reinhardt. Det kändes som att vi bestämde oss ännu mer där att det inte fanns en chans att dom skulle få ta steget upp. ”Det kommer bli vi som går upp”.
– Jag tyckte att det var skittråkigt för Hartmann som verkligen hade börjat komma i gång och vår kedja fungerade väldigt bra. Det var tråkigt att det skulle hända något sådant och att dom spelade så där, men det var bara att acceptera.
– Som jag sa bestämde vi oss ännu mer för att det skulle bli vi och inte dom som skulle ta steget upp. Vi gav lite extra för hans skulle.

Kan du klä ord på känslan då det stod klart att Timrå kommer att spela i SHL säsongen 2021/22?
– Det var sjukt roligt, säger 22-åringen samtidigt som han spricker upp i stort leende innan han fortsätter:
– En så lång säsong… Det roligaste jag har varit med om.

Viktor Lodin.

Foto: Ronnie Rönnkvist

"VI PRATAR OCH HOPPAS PÅ EN LÖSNING"

Viktor Lodin har nyligen skrivit ett NHL-kontrakt med Ottawa, men i dagsläget är det inte riktigt klart var han kommer spela nästa säsong. 

– Viktor fick rejäl seniorerfarenhet genom att spela en stor roll i Timrås avancemang den här säsongen. Han är lite av en ”late bloomer” då vi draftade honom som 19-åring. Det är en stor forward som kan spela antingen center eller på en kant och han har mycket skills samt har en näsa för att göra mål, sa Ottawas general manager Pierre Dorion efter att kontraktet var påskrivet.

Lodin:

– Tanken är att jag ska över på ”training campen” den 11 september och vara där en vecka. Jag får göra så gott jag kan på campen och se vart det leder. Det ska såklart bli väldigt kul.
– Sedan är tanken att jag ska vara kvar i Sverige en säsong till, men gör jag det bra på campen vill jag självklart stanna kvar där och slåss om en plats i NHL-laget.

Du kanske blir kvar i Sverige?
– Just nu vet jag egentligen inte så mycket, men jag har mina förhoppningar…

För du en dialog med Timrås sportchef Kent ”Nubben” Norberg om spel där kommande säsong?
– Ja, vi pratar och hoppas på en lösning.

Och om Ottawa erbjuder dig spel i AHL?
– Då kommer jag åka hem och spela i Sverige, vilket redan är bestämt.

Var har organisationen i Ottawa sagt om din framtid där?
– Dom tror på mig, att jag ska ta en tröja i Ottawa en dag. Som jag sa är tanken att jag ska stanna en säsong till i Sverige och sedan försöka ta en plats nästa säsong.
– Det känns väldigt inspirerande och kul. Jag tror knappt att jag fattat det här ännu, avslutar Viktor Lodin med ett leende. 


TV: Studio Oddset gästas av Jonathan Dahlén

Matchrapporter: Robert Rosén tvåmålsskytt för Växjö i segern mot Timrå Nykomlingen tar första vinsten – slog Brynäs Timrå avgjorde matchserien mot Björklöven Timrå tog ny seger i serien mot Björklöven Timrå vann på nytt mot Björklöven

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten