SHL

Lämnar Björklöven direkt - klar för Brynäs

ANNONS
Det blir inget spel i Björklöven för Julius Bergman. Backen lämnar för SHL-spel i Brynäs.

Han presenterades på ett tvåårskontrakt. Men de planerade två åren i Björklöven blev bara två veckor för Julius Bergman. Idag meddelades det att den JVM-meriterade backen lämnar "Löven" omedelbart, för spel i SHL.

Ny klubbadress blir Brynäs IF. Gävlelaget har därmed sex backar på kontrakt. Utöver Bergman har även Simon BertilssonMarcus BjörkKristofer BerglundJohn Nyberg och Tom Hedberg gällande avtal för kommande säsong.

– Det känns jätteroligt och spännande att få representera Brynäs i vinter. Jag och familjen ser väldigt mycket fram emot att komma upp till Gävle, säger Bergman till klubbens hemsida.

Den gångna säsongen producerade den 25-årige backen tolv poäng på 57 matcher för Pelicans i Liiga. Han har tidigare spelat 43 SHL-matcher för Frölunda samt fyra säsonger i AHL.

2015 spelade han JVM för Juniorkronorna.

– Vi har hört mycket gott om Julius, en kille med hög arbetsmoral och en stark vilja. Vi ser en mångsidighet i hans spel där han är en spelskicklig back som även gillar det fysiska spelet. Vi är säkra på att han kommer bidra och hjälpa till att lyfta andra spelare i laget, säger Brynäs huvudtränare Mikko Manner.  


Throwback: Kajsa Kalméus möter Julius Bergman

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL