Josh Anderson blev stor hjälte för Montreal Canadiens efter misstaget.

Vände och vann – efter jättemisstaget

Vegas Golden Knights ledde med 2-1 med två minuter kvar att spela i nattens match.
Då fumlade Marc-André Fleury med pucken bakom eget mål och Josh Anderson sätta kvitteringen till 2-2 i ett öppet mål.
Samme Anderson blev sedan hjälte för Montreal i förlängningen.

Stanley Cup-slutspelets stora skrällgäng fortsätter att överraska.

I natt vann Montreal Canadiens med 3-2 efter förlängning över Vegas Golden Knights och leder nu med 2-1 i matcher mot storfavoriten.

NY JÄTTEMATCH AV PRICE

Efter två matcher i Las Vegas vände nu serien upp till Kanada och Montreal – men det var bortalaget som etablerade ett massivt tryck. I den första perioden vann Vegas skotten med 17-3 men en, som vanligt, storspelande Carey Price såg till att det fortfarande var 0-0.

I början av den andra perioden fick han dock kapitulera då Nicolas Roy gav Golden Knights ledningen. Mindre än minuten senare kvitterade dock 'Habs' då succérookien Cole Caufield kom fri mot Marc-André Fleury och hängde dit sitt andra slutspelsmål för 1-1.

Vegas ledde skotten med hela 30-8 (!!) efter 40 spelade minuter men det var 1-1 inför den tredje perioden.

– Alla såg hur bra Price spelade i kväll, det var helt otroligt. Inte bara att spela så bra men att göra det för fansen också. Han höll oss kvar i matchen hela matchen och vi hade inte suttit här och pratat om segern utan honom, säger Josh Anderson om Price, som räddade 43 av 45 skott i matchen.

Vegas inledde starkt igen i den tredje och återtog ledningen då Alex Pietrangelo hittade nätet med ett handledsskott från distans.

TAVLA AV FLEURY

Vegas ledde sedan med 2-1 ända fram till att två minuter återstod av den tredje perioden. Då dumpade Montreal in pucken i offensiv zon och Marc-André Fleury gick ut bakom det egna målet för att ta emot pucken. Stjärnmålvakten missar dock pucken som går mellan hans ben och rakt ut framför eget mål där Josh Anderson väntar och lägger in kvitteringen till 2-2 i ett helt öppet mål.

Fleury försvaras dock efteråt av Vegaskaptenen Mark Stone

– Han har spelat fantastiskt för oss hela säsongen. Det är ett misstag. Vi behövde rädda honom och väga upp för det men vi kunde inte spela på samma sätt i förlängningen som vi gjorde under ordinarie tid, säger Stone.

Josh Anderson hade gått poänglös i tolv raka matcher i årets slutspel men bröt nu den dystra sviten.

Matchen tvingades till förlängning och där var det Anderson igen som höll sig framme och blev hjälte. Han kom i ett friläge tillsammans med Paul Byron och Byron passade kyligt över till Anderson som bara kunde stöta in pucken i ett öppet mål bakom en chanslös Fleury.

– Vi pressade på sent i tredje perioden och fick en turlig studs vid kvitteringen. I förlängningen sen kändes det som att vi hade mycket mer energi än dem. Vi kom ut hårt och hittade ett sätt att vinna. Det här var en väldigt viktig match som vi lyckades vinna, säger matchhjälten Anderson.

3-2 till Montreal som nu leder semifinalserien med 2-1 i matcher. Om två dagar möts lagen igen och då har Canadiens chansen att fortsätta skrälla och ta ett stort steg mot finalspel vid seger.

Montreal Canadiens – Vegas Golden Knights 3–2 OT (0-0,1-1,1-1,1-0)

Montreal: Josh Anderson 2 (3), Cole Caufield (2).
Vegas: Nicolas Roy (3), Alex Pietrangelo (4).