Vegas Golden Knights har slagit ut Colorado ur slutspelet.
Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports
NHL

Colorados mardröm besannad – Vegas avancerar i slutspelet

ANNONS
Colorado Avalanche hade inte förlorat fyra raka matcher på hela säsongen – förrän nu. Efter nattens 3–6-förlust mot Vegas Golden Knights är laget utslaget ur Stanley Cup-slutspelet. För Vegas väntar nu en semifinal mot Montréal Canadiens.
– Jag tyckte vi var det bästa laget i ligan, men av någon anledning kunde vi inte få ihop det, säger superstjärnan Nathan MacKinnon besviket efter nederlaget.

De vann Presidents Trophy som grundseriens bästa lag och gick in i Stanley Cup-slutspelet som favoriter att ta hem sin första mästerskapstitel på 20 år. Det började också väldigt bra för Colorado Avalanche. De vann sina sex första matcher i slutspelet innan allt gick söderut.

I natt förlorade laget sin fjärde raka match i serien mot Vegas Golden Knights, Det innebär att säsongen är över för lagets och dess svenska kvintett Gabriel LandeskogAndré BurakovskyPatrik NemethCarl Söderberg och Jonas Johansson.

– Jag tyckte vi kämpade riktigt hårt, krigade och jobbade häcken av oss och fortsatte att komma tillbaka. Några studsar gick fel och några byten var inte tillräckligt bra. De utnyttjade det, sade en bedrövad Landeskog efter 3–6-förlusten i Las Vegas.

Efter att ha inlett serien med en dominant 7–1-seger hade Colorado Avalanche svårt att övermanna Vegas Golden Knights. De blev utspelade i fem mot fem i match två, men lyckades vinna efter förlängning sedan Mikko Rantanenn avgjort i powerplay efter en omdiskuterad utvisning på Reilly Smith.

TOG ÖVER SERIEN

I match tre och fyra tog Vegas över serien och efter att de vunnit med 3–2 och 5–1 varpå Mark Stone sköt dem till en 3–2-ledning med sitt övertidsmål i Denver i match fem.

I natt spelade Colorado upp sig och tog ledningen blott 15 sekunder in i matchen, men det var också den enda ledningen man fick. Hemmastarka Vegas kvitterade efter 65 sekunder och hade en betydligt bättre utdelning på sitt skytte än motståndarna. Bland annat tack vare William Karlsson som sköt sitt fjärde slutspelsmål fram till 2–1. Colorado höll jämna steg fram till 3–3, men när Alex Pietrangelo sköt 4–3 med 18 sekunder kvar av mittenperioden var det början på slutet för gästerna.

William Carrier och Max Pacioretty sköt varsitt mål i den tredje perioden och säkrade Vegas Golden Knights avancemang till semifinal, där man nu ställs mot Montréal Canadiens.

"FINNS EN VINNARKULTUR"

– Det finns en vinnarkultur här, säger segerskytten Pietrangelo som själv vann Stanley Cup som lagkapten för St. Louis Blues för två år sedan innan han i höstas skrev på för Golden Knights som free agent.
– Det började redan första året, och det har varit olika spelare som kommit in men kulturen har varit densamma. Det börjar med ägarna och går nedåt.

Vegas serie mot Montréal startar i T-Mobile Arena natten mot tisdag nästa vecka. För Colorado Avalanche väntar en lång sommar med många frågor och frustration över att, ännu en gång, ha åkt ut ur slutspelet i andra rundan.

– Det finns alltid nästa år... Men jag kommer att kliva in i min nionde säsong då utan att ha vunnit ett skit. Jag är definitivt motiverad, men det suger, säger Nathan MacKinnon.

Vegas Golden Knights – Colorado Avalanche 6–3 (2–1, 2–2, 2–0)
Vegas:
Nick Holden (1), William Karlsson (4), Keegan Kolesar (1), Alex Pietrangelo (1), William Carrier (1), Max Pacioretty (4).
Colorado: Devon Toews (1), Mikko Rantanen (5), André Burakovsky (1).

Vegas vidare till semifinal efter 4–2 i matcher.

Den här artikeln handlar om: