NHL

"Måste ta fram ditt bästa - det gjorde vi idag"

ANNONS
New York Islanders är ett av NHL:s fyra bästa lag, för andra året i rad. I natt krossade de Boston med 6-2 och säkrade avancemang till semifinal.

– När du har chansen att säkra en serie vill du ta fram ditt bästa spel. Vi har lyckats göra det både mot Pittsburgh och Boston, säger tvåmålsskytten Brock Nelson.

Konferenssemifinal 2019. Konferensfinal 2020. Det som motsvarar konferensfinal 2021. Barry Trotz har gjort New York Islanders till ett oerhört svårspelat slutspelslag. I år, precis som i höstas, väntar nu Tampa Bay Lightning i det sista steget innan en Stanley Cup-final.

Efter att ha slagit ut Pittsburgh Penguins i förstarundan säkrade Islanders, lägst rankat av divisions slutspelslag, i natt segern även i matchserien mot Boston Bruins. De gjorde det efter en 6-2-kross inför en fanatisk hemmapublik i Nassau Coliseum.

– Vi fick göra det framför grymma fans, en otrolig atmosfär. Det känns bara rätt. Vi behövde plocka fram det bästa vi hade, och jag tycker vi lyckades göra det idag. Igen, konstaterar Brock Nelson efter storsegern.

Det var 1-1 efter den första perioden. Segerrycket kom i den andra då Islanders gick ifrån till 4-1 - trots att skotten i perioden slutade lika på tio. Semjon Varlamov i hemmalagets kasse storspelade. Han gjorde bland annat en kanonräddning på Charlie Coyles läge mitt i perioden, där det kunde ha blivit 2-2. I stället gjorde Brock Nelson 3-1.

– Hur ofta ser man det? Du får en viktig räddning med dig och sen gör du mål. "Varly" var stabil för oss idag, sade coachen Barry Trotz.

"EN BESVIKELSE"

När Brad Marchand gjorde sitt andra mål för matchen och reducerade till 4-2 tidigt i den tredje perioden blev det lite spännande - men närmare än så kom Bruins inte. Islanders gjorde i stället två sena mål i tom kasse och säkrade en storseger.

– Det är en besvikelse. Vi förväntade oss att gå längre. Vi kände att vi hade en grupp som verkligen kunde gå långt i år. I slutändan handlar det om små saker. De utnyttjade några få lägen som de fick, och vi gjorde inte det. Det fanns några matcher där vi spelade ut dem men förlorade, sade tvåmålsskytten Marchand.

New York Islanders jagar sin första final sedan 1984 - då man spelade sin femte final i följd. I den andra semifinalen väntar Montréal på vinnaren mellan Vegas och Colorado, där de förstnämnda leder med 3-2 och kan säkra avancemang i natt.

ISLANDERS - BOSTON 6-2 (1-1, 3-0, 2-1)

Islanders: Travis ZajacBrock Nelson x2, Kyle PalmieriCal ClutterbuckRyan Pulock

Boston: Brad Marchand x2

Den här artikeln handlar om: