Elliot Ekefjärd.
Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson
HockeyAllsvenskan

Talangen förstärker Björklöven

ANNONS
Elliot Ekefjärd återvänder till Björklöven. I dag meddelade klubben att 19-åringen tecknat ett tvåårskontrakt med Umeålaget efter att ha tillbringat senaste säsongen i Malmö Redhawks.

Björklöven presenterade under tisdagen en del truppnyheter. Inte minst då att man värvat tillbaka den storvuxne juniorforwarden Elliot Ekefjärd till klubben.

Via sociala medier meddelar klubben att det handlar om ett tvåårskontrakt.

19-åringen, med rötterna i Stockholm, spelade juniorhockey i Björklöven mellan 2018 och 2020 innan han inför förra säsongen flyttade ned till Malmö. I Skåne SHL-debuterade han i derbyt mot Rögle den 17 december i fjol för att sedan bli utlånad till Tyringe i Hockeyettan. Där svarade Ekefjärd för fem mål och nio poäng på 28 matcher.

Elliot Ekefjärd draftades i sjunde rundan av Arizona Coyotes som 192:a spelare i höstas.

Björklöven meddelar också att man förlängt kontraktet med backen Alexander Popovic liksom med den egenproducerade juniorforwarden Carl Holmner Härgestam.

Popovic, 20, gjorde 20 poänglösa framträdanden för Björklöven i allsvenskan och svarade för 24 poäng på lika många matcher för Teg i Hockeyettan.

Holmner Härgestam, 18, var ombytt i tre allsvenska matcher förra säsongen. Han spelade utöver det 30 matcher med Teg i Hockeyettan och stod där för nio poäng (4+5).


TV: Stanley Cup-slutspelets hetaste svenskar

Den här artikeln handlar om: