Mark Scheifele sänkte Jake Evans med en brutal tackling i natt.

Utburen på bår – efter stjärnans överfall: "Smutsigt"

Det blev dämpat firande för Montréal Canadiens efter 5–3-vinsten mot Winnipeg Jets i natt. Kort innan slutsignalen rullades forwarden Jake Evans ut på bår – efter att ha tacklats brutalt av Winnipegstjärnan Mark Scheifele.
– Om han kommer tillbaka i den här serien ska vi göra livet miserabelt för honom, säger Montréals back Joel Edmundson om Scheifele.

Det var otäcka scener som utspelade sig i MTS Centre i Winnipeg i natt.

Montréal Canadiens forward Jake Evans hade precis gjort 5–3 i tom kasse och säkrat vinsten i det första mötet med Winnipeg Jets när han blev överkörd av motståndarstjärnan Mark Scheifele. Evans knockades av smällen och låg utslagen på isen i ett par minuter innan han efter idogt arbete från den medicinska personalen på plats i arenan rullades av isen på bår. Medan forwarden, som fyllde 25 år under onsdagen, togs av isen gav han tummen upp.

Efter matchen meddelade Canadiens coach Dominique Ducharme att Evans inte tagits till sjukhus, utan att han var kvar i arenan och att han "mådde bättre".

"SKA GÖRA LIVET MISERABELT FÖR HONOM"

Scheifele fick matchstraff för charging på grund av sin huvudlösa satsning och förväntas straffas värre än så efter att ligan tittat närmare på incidenten.

– Det är frustrerande. Jag följde hela sekvensen och såg vilken smutsig tackling det var, men ligan kommer att ta hand om det där. Om han kommer tillbaka i den här serien ska vi göra livet miserabelt för honom, sade Canadiens back Joel Edmundson om Scheifele.

Montréal kom till Winnipeg med stort självförtroende efter att ha vänt underläge 1–3 till seger med 4–3 i serien mot Toronto Maple Leafs. Man utnyttjade medvinden till att snabbt gå fram till en 2–0-ledning i första perioden. Jesperi Kotkaniemii sköt sitt fjärde slutspelsmål redan efter 3.30 och Eric Staal spädde på till 2–0 innan matchen var sex minuter gammal. Innan perioden var över hade Canadiens gått fram till 3–1.

Det var en rivstart som Winnipeg hade svårt att hämta sig ifrån. Man lyckades visserligen reducera Montréals tvåmålsledningar tre gånger om i matchen. Men Kyle Connors 4–3-mål med 1.42 kvar av tredje perioden blev deras sista gensvar. Efter det avslutades matchen på sämsta möjliga sätt för både Montréal och Winnipeg.

Gissningsvis kommer varken Jake Evans eller Mark Scheifele till spel i returmötet lagen emellan natten mot lördag.

Winnipeg – Montréal 3-5 (1–3 0–0, 2–2)