Tre Kronor är ute ur hockey-VM.
Det efter att förlorat rysarmatchen mot Ryssland med 3-2 efter straffläggning.

Det var vinna eller försvinna för Tre Kronor mot det ryska laget i kväll.

Seger och de tog ett stort steg mot kvartsfinalspel i hockey-VM.

Förlust och de fullbordar ett historiskt fiasko genom att missa slutspel för första gången sedan det nuvarande VM-upplägget infördes 1992.

Tre Kronor inledde starkt mot Ryssland och kunde även ta ledningen i den första perioden då Jesper Frödén höll sig framme för Sverige och slog in en retur för sitt tredje mål i hockey-VM.

SLÄPPTE IN TVÅ MÅL PÅ TOLV SEKUNDER

Den andra perioden blev mållös trots att Ryssland pressade tillbaka Sverige under stora delar av perioden.

I den tredje perioden skulle allt avgöras och då såg Tre Kronor ut att klappa ihop fullständigt och släppte in två mål på tolv sekunder då Anton Slepyshev och Alexander Barabanov såg till att vända på matchen för Ryssland.

Därefter backade dock Ryssland hem och fokuserade endast på försvarsspel och det innebar att Tre Kronor fick goda möjligheter att hitta en kvitteringspuck. Med knappt fem minuter kvar att spela så kom också 2-2 då Victor Olofsson snärtade in det viktiga målet för Sverige.

Det blev dock sedan inte några fler mål under den tredje perioden utan det slutade i stället 2-2 efter ordinarie tid och redan där stod det klart att Tre Kronor skulle gå miste om att ta den så viktiga trepoängaren.

TARASENKO SÄNKTE SVERIGE

Tre Kronor var hungrigast i förlängningsspelet och tryckte på för ett segermål men de lyckades inte komma till de farliga chanserna eller få in pucken i nät utan ställningen var fortsatt 2-2 efter 65 spelade minuter.

Straffar krävdes då för att avgöra Sveriges öde i hockey-VM. Det började dåligt för Tre Kronor då de missade sina två första straffar medan Ryssland gjorde mål för att ta ledningen med 1-0. Adrian Kempe kvitterade dock till 1-1 i straffläggningen men Ryssland behöll övertaget genom att lägga in 2-1. Jonathan Pudas kvitterade dock till 2-2 i den fjärde omgången.

Men då kom storstjärnan Vladimir Tarasenko ut och satte den avgörande straffen för 3-2 till Ryssland som vinner matchen.

Det innebär att Tre Kronor förlorar mot Ryssland och också missar chansen att nå kvartsfinal för första gången i modern tid.

TV: Coachskola med Fredrik Andersson i Studio Oddset

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL