Seth Jones.
Foto: Kim Klement-USA TODAY Sports
NHL

Uppgifter: Stjärnbacken vill lämna Columbus

ANNONS

Seth Jones är en av världens bästa backar.
Nu kan 26-åringen dock snart finnas på marknaden då Sportsnets Elliotte Friedman uppger att stjärnan meddelat Columbus att han inte tänker skriva ett nytt kontrakt med klubben. 

En världsback kan snart finnas tillgänglig på marknaden. 

Enligt Sportsnets Elliotte Friedman ska Seth Jones nämligen inte vara intresserad av att stanna kvar i Columbus Blue Jackets efter att hans kontrakt med klubben går ut nästa sommar. 

– Någon gång under den senaste veckan så har Seth Jones meddelat Columbus att han inte kommer att förlänga sitt kontrakt. Det verkar som att han är beredd att testa Free Agent-marknaden och se hur Columbus tänker hantera detta den närmaste tiden, säger Friedman. 

KAN BLI TREJDAD?  

Seth Jones har varit en av NHL:s bästa backar de senaste säsongerna och varit Columbus Blue Jackets viktigaste spelare. 

Att stjärnan redan nu indikerat att han vill lämna Ohio-klubben är illavarslande för Blue Jackets. Ifall han inte tänker skriva ett nytt kontrakt så kommer Columbus att förlora stjärnan helt gratis om ett drygt år. 

Därför skulle klubben kunna trejda bort Jones till en annan NHL-klubb för att säkerställa att man får något av värde i utbyte, i stället för att tappa honom gratis. 

Seth Jones kom till Columbus 2016 i samband med en trejd med Nashville Predators. Totalt har 26-åringen spelat 580 NHL-matcher och gjort 286 poäng från blålinjen. Som bäst har han kommit fyra i omröstningen till Norris Trophy som NHL:s bästa back. 


TV: De senaste 'game 7'-avgörandena – i sudden

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL