William Nylander fortsätter att leverera för Toronto.

Tre mål på tre matcher – Nylander har hittat slutspelsformen

Mål i var och en av de tre första slutspelsmatcherna för sitt Toronto Maple Leafs. William Nylander har prickat målformen i serien mot Montréal Canadiens. I natt öppnade han målskyttet när Toronto gick fram till 2–1 i matcher – via en 2–1-seger.

– Han är en dominant spelare när han har dagen - och vi behöver det från honom, sade Maple Leafs målvakt Jack Campbell.

Efter den inledande förlusten i match ett har Toronto Maple Leafs tagit kommandot i serien mot Montréal Canadiens. 5–1-segern natten mot söndag följdes upp av en 2–1-seger i Bell Centre i natt.

Gemensamt för alla tre möten lagen emellan i slutspelet är att William Nylander har lämnat isen som målskytt. I nattens tredje drabbning mellan rivalerna sköt 25-åringen 1–0 i den andra perioden. Svensken fick pucken efter en vunnen tekning av Alexander Kerfoot och såg till en början ut att leta efter en passning. När han inte hittade den skickade han pucken på mål, varpå den slank in bakom Carey Price mellan stolparna efter att ha ändrat riktning på backen Ben Chiarot.

I och med det är Nylander den blott andra Toronto-spelaren de senaste 17 åren att noteras för mål i tre raka matcher i slutspelet. Lagkamraten Auston Matthews hade sviter på fyra mål i slutspelet både 2017 och 2019.

– Han är en så speciell spelare, konstaterar Leafsmålvakten Jack Campbell.

Montréal kvitterade via Nick Suzuki senare i andra perioden, men det dröjde inte länge innan Morgan Rielly klev fram och sköt det matchvinnande 2–1-målet för Toronto. Backen väggspelade med Mitchell Marner innan han prickade nättakt från sin position i den högra tekningscirkeln.

Montréal ägde den tredje perioden och vann skotten med 15–2 utan att komma ikapp. Laget har bara mäktat med fyra mål på tre matcher mot Jack Campbell i Torontos kasse. Campbell stoppade 28 av 29 skott i match tre och har en räddningsprocent på 95,1 så här långt.

Match fyra spelas i Bell Centre redan i natt svensk tid.

Montréal – Toronto 1–2 (0–0, 1–2, 0–0)