Tre Kronor vann med hela 7-0.
Hockey-VM

Svenska revanschen – körde över Schweiz

Ifrågasatt och kritiserat efter förluster mot Danmark och Belarus.
Då gick Tre Kronor ut och spelade flera snäpp bättre än tidigare matcher för att vinna mot Schweiz med hela 7-0.

3-4 mot Danmark och 0-1 mot Belarus.

Efter den inledningen på hockey-VM var det många som ifrågasatte och kritiserade detta Tre Kronor. Men under tisdagskvällen gjorde de sitt för att försöka tysta tvivlarna.

Schweiz hade inlett VM bra med två segrar mot Tjeckien och Danmark men Sverige visade ingen nåd utan körde över schweizarna fullständigt.

Det började redan i den första perioden då Jesper Frödén, som varit petad i de två tidigare matcherna, gav Sverige ledningen genom att styra in sitt första VM-mål i sin VM-debut.

2-0 kom strax därefter då NHL-stjärnan Adrian Kempe ställde den schweiziske målvakten med ett långskott.

TVÅ MÅL AV FRÖDÉN

I den andra perioden fortsatte Sverige trycka på och Victor Olofsson snärtade in 3-0 för de gulklädda bara ett par minuter in. Senare i mittperioden kom även 4-0 då Frödén satte sitt andra mål i matchen och då bytte Schweiz målvakt.

När den tredje perioden skulle börja fanns det en viss oro för att Sverige skulle bli bekväma med en 4-0-ledning men Tre Kronor slog aldrig ens av på takterna.

Det var då trippla backmål då 5-0 kom genom Magnus Nygren och 6-0 sattes av Nils Lundkvist innan lagkaptenen Henrik Tömmernes prickade in 7-0 för Tre Kronor med halva perioden kvar.

7-0 blev sedan också slutresultatet och Adam Reideborn räddade alla skott han fick på sig för att hålla nollan.

Tre Kronor har nu påbörjat vändningen i hockey-VM. Nästa match för Sverige spelas på torsdag på Tjeckien står för motståndet.

TV: Studio Oddset hemma hos familjen Olofsson