NHL

Förlorade skotten med 40-14 - men räddade säsongen

ANNONS
Vegas hade chansen att säkra avancemang till andrarundan. Då stod Cam Talbot för en supermatch i Minnesotas mål - och räddade säsongen. Wild vann med 4-2.

– Spelar vi om den här matchen tio gånger vinner vi nio av dem, suckar Vegascoachen Peter DeBoer.

Minnesota gjorde tre mål på sina sex första skott i den första perioden. Då spelade det ingen roll att man skot ynka åtta skott under de avslutande dryga 40 minuterna. Det räckte till seger ändå.

Mark Stone gav annars Vegas ledningen, innan Kirill KaprizovZach Parise och Jordan Greenway vände på tillställningen via tre mål på sju minuter. Den målkavalkaden visade sig bli matchavgörande. För trots att Vegas dominerade matchen fullständigt orkade man inte ta sig tillbaka.

22-1 I SKOTT

Anledningen? En storspelade Cam Talbot. Målvakten stod på huvudet när det behövdes som mest och räddade Minnesotas säsong. Inte minst i den andra perioden, då Talbot räddade 21 av 22 skott. Vegas vann skottstatistiken med 22-1 i perioden.

Även i den tredje perioden tryckte man på rejält och hade flera bra chanser under slutforceringen, men utan att få utdelning. Vegas misslyckades med att säkra avancemanget på hemmaplan - och har faktiskt aldrig under sin korta historia vunnit en matchserie hemma i Las Vegas.

Nu blir det en match sex mellan lagen i övermorgon.

Den här artikeln handlar om: