Viktor Fasth.
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån
Hockey-VM

Bekräftat: Han blir svenska målvaktsvalet i premiären

ANNONS
Under lördagsförmiddagen drar Tre Kronors VM-premiär mot Danmark i gång.
När svenskarna går för premiärseger är det med Viktor Fasth mellan stolparna.

En skada stoppade honom från spel i finalserien mot Rögle, men när det nalkas VM-premiär är Viktor Fasth redo för spel. När Tre Kronor under lördagsförmiddagen premiärspelar mot Danmark så är det den rutinerade Växjömålvakten som blir Johan Garpenlövs målvaktsval, meddelar Tre Kronor på sitt Twitterkonto.

Fasth har tidigare under säsongen spelat Beijer Hockey Games för Tre Kronor och har sedan tidigare från en OS-turnering och fyra VM-turneringar med det svenska landslaget.

I årets VM-turnering gör Fasth upp med Adam Reideborn och Samuel Ersson om speltiden mellan stolparna, då Ersson under lördagsförmiddagen anmäldes till spelartruppen.

Under slutspelet spökade en muskelbristning för 38-åringen som från sidan fick se sitt Växjö spela hem SM-guldet.

– Rehabiliteringsprocessen har gått väldigt bra. Jag var tillräckligt bra för att kunna byta om i sista matchen i slutspelet, så det har bara känts bättre och bättre efter det. De träningar vi har haft här så tycker jag att jag fått väldigt positiva besked, att det känns som vanligt, sade Fasth under gårdagens pressträff.

I övrigt matchar Tre Kronor en NHL-kedja med Rickard Rakell, Isac Lundeström och Victor Olofsson, samtidigt som Växjös slutspelssuccé Pontus Holmbeg går in som andracenter i laget i en kedja med NHL-spelarna Adrian Kempe och Marcus Sörensen.


Warg och Bodin reagerar på Kanada-Lettland

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL