Bildbyrån
Tyska ligan

Svenskbekantingarna lämnar tyska klubben

ANNONS
Fyra spelare med ett förflutet i Sverige lämnar tyska Düsseldorf. Det meddelar klubben via sin sajt.

Under torsdagen meddelade den tyska ligafemman Düsseldorfer EG att sju spelare lämnar klubben till kommande säsong. Inte mindre än fyra av de sju har en bakgrund inom svensk ishockey.

Det rör sig om backen Johannes Johannesen, som spelat för Frölunda, Oskarshamn, Hanhals och Leksand, samt tre forwards.

Den tidigare Leksands- Karlskoga- och LHC-spelaren Ken Andre Olimb  är en av dem. Norrmannen är en stor profil i den tyska klubben och har gjort två sejourer, sammanlagt sex säsonger, för Düsseldorf. Han gjorde 22 poäng på 38 matcher den gångna säsongen.

Matt Carey, även han med en bakgrund i Leksand men också Karlskrona och Rögle, finns nu också på marknaden. Centern gjorde 20 poäng på 37 matcher under säsongen.

Till sist lämnar också dansken Mathias From Düsseldorf efter att ha gjort 17 poäng på 36 matcher den här säsongen. 23-åringen har i Sverige spelat för AIK, Södertälje, Rögle och Modo. Han lämnade Modo för spel i just Düsseldorf inför den här säsongen, efter att ha gjort 25 poäng på 49 matcher i Hockeyallsvenskan förra året.

Trots att ett helt gäng svenskbekantingar nu lämnar klubben finns också flera spelare med en bakgrund i Sverige kvar i tabellfemman. Backarna Kyle Cumiskey och Marc Zanetti har kontrakt även över kommande säsong, precis som Alexander Barta och svenske Victor Svensson.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL