Albin Grewe.
Foto: Bildbyrån/Andreas Sandström
Europa

Han kan bli nästa svensk i Finland

ANNONS
Albin Grewe ser ut att bli nästa svenska spelare att flytta till Finland. Enligt vad hockeysverige.se erfar är han högaktuell för Ilves från Tammerfors nästa säsong – samma klubb som lagkamraten i Djurgården, Simon Johansson, nyligen blev klar för.

Albin Grewe upplevde en annorlunda säsong. Ursprungligen var tanken att forwarden skulle tillbringa sitt sista juniorår i OHL med Saginaw Spirit. Pandemin såg dock till att han blev kvar i Sverige under stora delar av säsongen. Där blev det 39 SHL-matcher och sex poäng (3+3) för Djurgården för den Detroit Red Wings-draftade forwarden som dock missade chansen att spela JVM med Juniorkronorna på grund av ett positivt covid-19-test.

Det blev aldrig något OHL-spel för Grewe eftersom säsongen ställdes in. Däremot avslutade han säsongen i Nordamerika med elva AHL-matcher för Detroits farmarlag Grand Rapids Griffins.

Nu är han tillbaka i Sverige men ser inte ut att vara aktuell för en återkomst till Djurgården i höst. Enligt vad hockeysverige.se erfar ser det i stället ut att bli spel med finska Ilves säsongen 2021/22.

Tammerfors-klubben gör en ungdomlig satsning och har redan värvat två unga svenska backar i Grewes tidigare lagkamrat från Djurgården Simon Johansson samt Färjestads juniorlandslagsman Leo Lööf

Albin Grewe, med Wings Arlanda som moderklubb, SHL-debuterade med Djurgården 2018 och har totalt spelat 73 matcher i den svenska högstaligan för klubben.TV: Analys av Djurgårdens säsong 2020/21

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM