NHL

"Vi ville att det skulle bli en minnesvärd kväll för honom"

ANNONS
Paul Stastny blev den nionde spelaren den här säsongen som nådde milstolpen 1 000 spelade NHL-matcher.
Det firade Stastny och hans lagkamrater i Winnipeg med att ta en kassaskåpssäker 5–0-seger mot Vancouver och säkra tredjeplatsen i den norra divisionen.
– Vi ville att det skulle bli en minnesvärd kväll för honom, säger lagkamraten Blake Wheeler om Stastny.

2006 tog han steget från collegehockeyn rätt in i NHL och gjorde 78 poäng under sin debutsäsong i NHL. Sedan dess har Paul Stastny varit en spelare som kunnat sätta skräck i motståndarförsvaren runt om i ligan.

I nattens match mot Vancouver fick han göra det för 1 000:e gången i karriären, då den 35-årige Quebec-födde amerikanen blev den nionde spelaren denna säsong att nå den mäktiga milstolpen.

– Coach (Paul Maurice) hade ett av sina bästa snack någonsin inför matchen där han satte allt i ett perspektiv. Stastny är en kille som bara gör jobbet. Han säger inte så mycket, kräver inte rampljuset eller en massa uppmärksamhet. Hans lagkamrater respekterar honom otroligt mycket för det, säger lagkamraten Blake Wheeler om Stastny till NHL.com.
– Vi ville ha en bra kväll för hans skull. Vi ville att det skulle bli en minnesvärd kväll för honom.

SÄKRADE TREDJEPLATSEN  

Det får man säga att det blev för Stastny. Han lämnade förvisso isen poänglös, men fick se sitt Winnipeg vinna med klara 5–0 mot Canucks och därmed säkra tredjeplatsen i den norra divisionen.

Det innebär att Jets kommer att ställas mot Edmonton Oilers i den första rundan av Stanley Cup-slutspelet.

– Det är skönt att veta vilka vi kommer att möta, säger Stastny.
– Vi kommer att behöver hitta vägar för att minimera Oilers chanser från kontringar. De kommer att göra mål och poäng, men för oss handlar det om att justera vårt spel så att det gör oss framgångsrika.

Blake Wheeler var Jets stora segerorganisatör i 5–0-segern, då han noterades för två mål och två assist i matchen, medan Connor Hellebuyck räddade 24 skott för att hålla sin fjärde nolla för säsongen.

Winnipeg Jets – Vancouver Canucks 5–0 (1–0, 2–0, 2–0)
Winnipeg:
Blake Wheeler 2 (15), Kyle Connor (24), Mark Scheifele (21), Mason Appleton (11).
Vancouver: -

Den här artikeln handlar om: