Tuomas Kiiskinen lämnar SHL efter sju säsonger.
Foto: Bildbyrån
SHL

Tidigare guldhjälten lämnar SHL – flyttar hem

ANNONS
2015 sköt han Växjö till klubbens första SM-guld någonsin. 
Nu står det klart att Tuomas Kiiskinen lämnar SHL och Sverige.
Han flyttar i stället hem och skriver på för moderklubben KalPa. 

Han spenderade hela sin karriär i moderklubben KalPa fram till 2012 då Tuomas Kiiskinen lämnade Finland för ett utlandsäventyr som skulle visa sig vara i nio år.

Efter två säsonger i KHL värvades han till Växjö Lakers 2014 och blev snabbt en av lagets stora stjärnor. 

När Växjö mötte Skellefteå i SM-finalen 2015 klev han fram och sköt det avgörande suddenmålet i den sjätte finalmatchen för att säkra Lakers första SM-guld någonsin. 

Guldhjälten spenderade sedan ytterligare fyra säsonger i Växjö där han var assisterande kapten och finländaren fick då vinna ytterligare ett SM-guld 2018. 

De två senaste säsongerna har Kiiskinen spenderat i Skellefteå men efter semifinalförlusten mot Rögle meddelade klubben att 34-åringen inte blev kvar i Västerbotten.

”STORT OCH VIKTIGT FÖR KLUBBEN”  

Nu har Tuomas Kiiskinen hittat en ny klubbadress. Efter sju raka säsonger och nästan 300 matcher i SHL flyttar forwarden nu hem och skriver på för moderklubben KalPa i den finska ligan. 

– Att få hem Kiiskinen är stort och viktigt för hela klubben och samhället. Kiiskinen har nu turnerat världen, samlat på sig erfarenhet och vunnit titlar. Han ger oss mycket ledarskap och karisma, och vet exakt vad som krävs för att vinna, samtidigt som han ger en enorm mängd erfarenhet till vår trupp. Han kommer vara en mångsidig och värdefull spelare för oss, säger klubbens sportchef Anssi Laine.


TV: De bästa SHL-värvningarna 2020/21 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM