Burakovsky förlängde sviten - segerorganisatör för "Avs"

Colorado och André Burakovsky såg i natt till att krossa Los Angeles Kings slutspelsdrömmar.
Detta efter att svensken stått för två passningspoäng i "Avs" 3–2-seger.

Inför nattens möte med Colorado Avalanche hade Los Angeles Kings en mikroskopisk chans att fortfarande nå Stanley Cup-slutspelet.

Till att börja med krävdes det en seger mot Colorado Avalanche, men det stjärnspäckade Denver-laget såg till att krossa Kings slutspelsdrömmar. Avalanche kunde vinna nattens möte lagen emellan med 3–2 och därmed eliminera Kings helt och hållet från jakten på Lord Stanleys pokal.

En starkt bidragande orsak till Avalanche seger i natt var svenske forwarden André Burakovsky. 26-åringen förlängde sin poängsvit till fyra raka matcher när han i natt stod för två assistpoäng i vinsten.

Först fanns svensken med i förarbetet till Mikko Rantanens 1–1-mål i den första perioden, finländarens 30:e mål för säsongen, innan han spelade fram unge backstjärnan Cale Makar till det matchvinnande 3–1-målet halvvägs genom den andra perioden.

Burakovsky har nu skrapat ihop sex poäng (3+3) under sin fyra matcher långa poängsvit. Totalt står den Malmöfostrade forwarden noterad för 38 poäng (17+21) på 49 matcher den här säsongen.

I Kings stod Carl Grundström för sin elfte poäng för säsongen när han spelade fram Brendan Lemieux till dennes 1–0-mål tidigt i den första perioden. Även Lias Andersson skrev in sig i poängprotokollet för Kings, då han var den som spelade fram Gabriel Vilardi till 2–3-reduceringen i matchens slutskede.

Los Angeles Kings – Colorado Avalanche 2–3 (1–1, 0–2, 1–1)