Jörgen Jönsson
Bildbyrån
Europa

Klart: Lämnar Örebro för Schweiz

ANNONS

Jörgen Jönsson fortsätter som assisterande tränare, men lämnar Sverige och Örebro för Schweiz och HC Davos. Jönsson hade ett år kvar på kontraktet i Örebro, men bröt det genom en klausul som tillät honom lämna efter den första säsongen.

I måndags bekräftade Örebro att Jörgen Jönsson lämnar klubben inför nästa säsong. 

Nu står det även klart att han lämnar Sverige för rollen som assisterande tränare i schweiziska Davos. Jönsson hade en klausul i sitt kontrakt som tillät honom bryta med klubben efter första säsongen på kontraktet.

"JAG ÄR NYFIKEN"  

I en intervju med NA i början av veckan ville han inte kommentera vilken klubb det skulle bli, men han förklarade då varför kontraktet bröts.

– Jag kan inte säga så mycket. Det blir väl officiellt senare. Men jag fick den chansen och kände att det är en ny utmaning i min karriär och en möjlighet att få ännu mer erfarenhet. Jag har lärt mig mycket av Christer och Niklas. Varje gång man jobbar med nya kollegor så lär man sig saker hela tiden. Det är väl det jag är nyfiken på, att lära mig ännu mer, sa han i början av veckan till NA.

Totalt blev det två och en halv säsong i Örebro, efter att han plockats in som assisterande tränare i december 2018. Jönssons kontrakt i Davos sträcker sig över säsongen 2021/22.


TV: Henrik Lundqvist får sällskap i nya reklamfilmen
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM