Connor Bedard stod för ett hattrick när Småkronorna föll tungt i Semifinalen.
Foto: Dan Hickling
Intervju

"Det reflekterar inte vår prestation – nu är det bara att gå vidare"

Småkronorna fick aldrig sin revansch mot Kanada, men hoppet om en medalj lever fortfarande.
Efter en tung förlust i semifinalen väntar nu ett rivalmöte mot Finland i bronsmatchen.
–  Siktet är inställt på brons nu. Det finns inget annat och vi är taggade, säger målvakten Carl Lindbom.


I gruppspelet slutade matchen mot Kanada i en 12-1 förlust och i semifinalen i natt fick de unga svenskarna återigen se sig besegrade av turnerings stora favorit. Småkronorna var rejält besvikna även i natt, men redan nu har de kunnat ställa om och blicka framåt mot Finland i bronsmatchen.

– I den tredje börjar vi gå lite slarvigt och vi tappar vår höga trea. Sen kanske vi varr lite slarviga med bytena, vilket öppnade upp för dem. Vi behövde ju ha målen för att komma ikapp så man får ju lida av det. Sex mål kanske inte reflekterar vår prestation så mycket, men det är som det är och nu gäller det bara att gå vidare och fokusera på matchen idag, säger målvakten Carl Lindbom till hockeysverige.se.

Lindbom höll nere siffrorna efter de första två perioderna, men i den tredje skenade det i väg och Kanada kunde hitta nätet sex gånger i matchens sista period. Trots åtta insläppta mål kunde Lindbom stoppa hela 48 skott, i en match där han blev utmanad flera gånger om.

– Det kändes som vi gjorde en riktigt bra match i två perioder, men det visade sig att vi inte kunde hålla det i tre perioder. Vi började jaga och då fick de en del kontringar likt den första matchen vi mötte de. Det blev lite samma matchbild där i den tredje perioden. Över två perioder tycker jag att vi spelade riktigt bra och det är något som vi måste ta med oss, säger han.

Även Småkronornas kapten Liam Dower Nilsson sammanfattar matchen likt Lindbom.

– Vi kom ut väldigt bra och spelade väldigt enkelt, de kanske har några fler skott än vad vi har, men jag tycker vi hade de farligaste målchanserna i både första och andra perioden. I andra får de en ettmåls-ledning och vi kände någonstans att det är inte kört ännu, utan ett skott på mål räcker för att vi ska komma ikapp. Det var den mentaliteten vi gick in med i den tredje perioden med. Sen fick de det där 3-1-målet och sedan hade de två mål i powerplay och då blev det tufft att hämta upp det, säger han. 

Liam Dower Nilsson i U17-landslaget.

Liam Dower Nilsson i U17-landslaget. Foto: JOSEFINE LOFTENIUS/Bildbyrån

"GÄLLER ATT STÄLLA OM MINDSETET"  

Trots den andra raka storförlusten mot kanadensarna har Småkronorna nu kunnat ställa om och det är en positiv Dower Nilsson som blickar in i framtiden.

– Solen gick upp idag också. På ett bra sätt. Jag är jättestolt över hur vi klarade av det i den första och andra perioden och nu gäller det bara att ta revansch i bronsmatchen. Det känns kul, det är alltid bra matcher mot finnarna och vi har mött de flera gånger från U16 upp till U18. Vi vet mycket väl om vad de har för lag och spelare så det ska bli jättekul, säger han och tillägger:

– Igår var det väl egentligen så att man fick vara sur och ledsen om man ville vara det. Jag själv var rätt så nere igår efter matchen. Ju fortare man kommer tillbaka och man får upp revanschsuget desto lättare blir det. Imorse känner jag att de flesta, om inte alla har ställt om och har det mindsetet.

Carl Lindbom, har vaktat det svenska nätet i fyra av fem matcher och ser även han fram emot semifinalen mot rivalen.

– Siktet är inställt på brons nu. Det finns inget annat och vi är taggade. Det är ett optimalt motstånd och det blir alltid roliga matcher mot Finland det är alltid mycket känslor och det är mycket som står på spel. Siktet är helt klart inställt.

"EXTREMT LÄRORIKT"  

I matchen mot kanadensarna var det en spelare som stack ut lite extra. 15-årige, Connor Bedard, som spås en väldigt ljus framtid, kunde nämligen hitta nätet hela tre gånger. 

– Det är såklart en grym spelare med ett grymt skott och det är väldigt svårt att läsa hans release. Han är ung och en jätteintressant spelare, så vi får se hur långt han kan gå i framtiden och hur mycket han kan åstadkomma, säger Lindbom som fick se supertalangens skott nio gånger i matchen.

Liam Dower Nilsson var inte tvungen att stoppa kanadensarens skott, men även han var efter matchen imponerad av kanadensarnas individuella skicklighet.

– Det är extremt lärorikt får man säga. De är extremt skickliga individuellt, men jag tycker att vi i Sverige och även andra länder är bättre på att komma ihop som ett lag. Det kanske är det de saknar, men absolut skickligheten som de har är enorm.

Inför matchen om bronsmedaljen har Småkronorna det klart för sig vad som behövs göra.

– Vi ska försöka hålla vår spelidé hela matchen och inte bli så jagande. De första två perioderna mot Kanada tyckte jag att vi hade vår trea väldigt bra, vi stängde ner de ganska bra och vi hade ett grymt boxplay också, säger Carl Lindbom.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten