Martin Gudmundsson tar över Västervik.
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Klart: Han ersätter Karlin i Västervik

ANNONS
Mattias Karlin lämnade Västervik för Modo.
Nu står det klart att förre Almtunatränaren Martin Gudmundsson blir ny tränare för smålänningarna.
– Vi tror att Martin kommer kunna fortsätta driva verksamheten i rätt riktning, säger sportchefen Emil Georgsson till klubbens hemsida.

Västervik har fått tvingas ge sig ut på en tränarjakt under våren sedan det stod klart att klubbens succétränare Mattias Karlin valt att utnyttja en klausul i sitt kontrakt som möjliggjorde en flytt hem till Örnsköldsvik och Modo.

Nu har klubben hittat sin tränare.

Under tisdagsmorgonen meddelade Västervik att det blir den förre Almtunatränaren Martin Gudmundsson som tar över huvudansvaret på tränarbänken i klubben.

– Vi tror att Martin kommer kunna fortsätta driva verksamheten i rätt riktning. Han är driven, målmedveten och kommer att öka kravbilden i de dagliga vanorna där jag tycker vi har en del att arbeta med. Han kommer med erfarenhet av att jobba i samma typ av miljö och med liknande förutsättningar, vilket jag tycker är en god förutsättning för att det ska kunna fungera bra, säger sportchefen Emil Georgsson till klubbens hemsida.

Gudmundsson har en säsong som huvudtränare och ytterligare tre säsonger som assisterande tränare i Almtuna på meritlistan. Närmast kommer 34-åringen från huvudtränaruppdraget i Arlanda.

– Det känns bra att ta över här, det blev väl ett perfekt avslut för både Mattias Karlin och Västervik med det som gjordes den här säsongen. Det blir en nystart nu, att tillsammans med Emil sätta ihop en ny trupp och bjuda på härligt spel, säger Gudmundsson.


Josef Boumedienne reflekterar kring kvalet med Brynäs

Den här artikeln handlar om: