Nicklas Bäckström storspelade när Jake Guentzel avgjorde.

Förlorade i toppstriden – trots "Bäckis" tre assist

Toppstriden mellan Pittsburgh Penguins och Washington Capitals slutade i en 5-4-vinst för Penguins.
Nicklas Bäckström spelade fram till tre av Washingtons fyra mål, men Jake Guentzel fick till slut sista ordet i matchen när han avgjorde i förlängning.
– Det var en riktigt bra aktion från de andra två och jag behövde bara avsluta, säger matchvinnaren efter avgörandet.

Både Washington Capitals och Pittsburgh Penguins blev i natt klara för Stanley Cup-slutspelet, men kampen om förstaplatsen i den östra divisionen kvarstår.

I natt var det Pittsburgh som slog Washington i förlängningen och därmed knappade in en poäng i toppstriden.

Jake Guentzel stod för det avgörande målet i förlängningen och säkrade därmed två poäng till Pittsburgh Penguins.

– Det var en riktigt vaken aktion av Jared McCann som kunde hitta Johnny (John Marino) i slottet och sedan var det en bra passning från Johnny som kunde hitta mig på bortre stolpen. Det var en riktigt bra aktion från de båda och jag behövde bara avsluta, säger matchvinnaren till NHL.com.

Guentzels mål innebär att Penguins nu har säkrat en slutspelsplats femton säsonger i rad. Senaste gången laget vann Stanley Cup var 2017.

BÄCKSTRÖM SPELADE FRAM TILL TRE AV FYRA MÅL

Nicklas Bäckström utmärkte sig i förlusten då han spelade fram till tre av Washingtons fyra mål.

Sju minuter in i den första perioden stod "Bäckis" för matchens första assist. När Washington Capitals tvingade fram förlängningen, med 15 sekunder kvar av matchen, noterades Bäckström för ytterligare en assist.

Totalt har den 33-årige centern på 50 matcher noterats för 51 poäng (14+37), vilket innebär att han endast behöver tre poäng till för att slå förra säsongens poängnotering. Detta med tio färre matcher spelade.

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 4-5 efter förlängning (1-1, 2-2, 1-1, 0-1)