Nytt mål av Lindholm – Flames föll ändå

Elias Lindholm är i god målform för tillfället.
I nattens möte med Montreal sköt Calgarysvensken sitt fjärde mål på fem matcher.
Det blev dock Flames enda mål i matchen, som förlorade mötet med Canadiens med 1–2.

Calgarys svenske skarpskytt Elias Lindholm har ställt in siktet den senaste tiden. Sedan den 10 april har Lindholm gjort mål i alla utom två av Calgarys åtta matcher och i natt sköt han sitt fjärde mål på de fem senaste matcherna.

Målet kom i powerplay halvvägs genom den första perioden i nattens möte med Montreal Canadiens och betydde 1–1. Johnny Gaudreau hittade över med en passning till en fristående Lindholm som med ett snabbt handledsskott lyckades överlista Jake Allen i Canadiens-målet.

Trots Lindholms kvitteringsmål fick Flames se matchen glida laget ur händerna, då Canadiens återtog ledningen genom Tyler Toffoli i den andra perioden – en ledning man sedan höll matchen ut.

TAPPADE VIKTIGA POÄNG

I stället för att krympa avståndet till två poäng så har Flames nu sex poäng upp till Montreal på den fjärde och sista slutspelsplatsen i den norra divisionen.

– Vi hade behövt den här segern. Vi har satt oss själva i en tuff sits här, men så länge det finns hopp så kommer vi att fortsätta att kämpa. Men det är självklart tufft. Vi hade velat ha tillbaka denna, säger Lindholm till Calgary Herald.

Jacob Markström räddade 22 av 24 skott i matchen där den amerikanske stortalangen Cole Caufield gjorde sin efterlängtade NHL-debut för Montreal. Den 20-årige juniorforwarden lämnade isen mållös, men avlossade fyra skott på mål mot Markström, en notering som var högst bland Canadiens forwards i matchen.

– Självklart var det lite nervöst. Det var en speciell dag för mig och det känns skönt att ha debuten avklarad, säger Caufield till Montreal Gazette.

Montreal Canadiens – Calgary Flames 2–1 (1–1, 1–0, 0–0)