Joonas Korpisalo.
Foto: Russell LaBounty-USA TODAY Sports
NHL

Målvakten skadad – missar resten av säsongen

ANNONS
Columbus Blue Jackets får klara sig utan målvakten Joonas Korpisalo resten av säsongen. 
Detta eftersom finländaren dragit på sig en underkroppsskada som håller honom borta från spel. 

Det har varit en jobbig säsong för Columbus Blue Jackets. 

Nu kommer även ett tufft besked för klubben. 

Den finländske målvakten Joonas Korpisalo missar resten av årets säsong efter att ha dragit på sig en underkroppsskada i söndagens match mot Tampa Bay Lightning. Det bekräftar coachen John Tortorella under tisdagen.

– Det har gått lite tungt för både Elvis och Korpisalo den senaste tiden här. Därför är det en ännu större besvikelse när Korpisalo nu eftersom att han gjorde en av sina bästa matcher på länge senast innan han blev skadad, säger Tortorella enligt nhl.com

Blue Jackets lyfter därmed upp Matiss Kivlenieks till lagets aktiva trupp och kommer alltså att köra med ett hel-lettiskt målvaktspar under slutskedet av säsongen då Elvis Merzlikins får agera förstekeeper. 

Korpisalo kommer alltså inte till spel i någon av Columbus avslutande matcher. 26-åringen gjorde succé i slutspelet i fjol men har, precis som resten av laget, haft det tyngre den här säsongen. På 33 matcher har Korpisalo 89,4 i räddningsprocent samt 3,30 i insläppta mål per match. 


TV: Experten listar NHL:s bästa målvakter just nu

Den här artikeln handlar om: