Leksandsfostrade Axel Bergkvist är klar för spel i Mora.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Mora värvar SHL-aktuell back från konkurrenten

ANNONS
Han fanns med på SHL-klubbarnas radar inför den kommande säsongen.
Nu står det klart att Axel Bergkvist lämnar BIK Karlskoga – för allsvenska konkurrenten Mora.

Mora har redan lyckats förlänga med Johan PerssonLukas Wernblom och Daniel Ljunggren, bland andra.

Nu har man även gjort klart med ett namnstarkt nyförvärv till nästa säsong.

Axel Bergkvist väljer att lämna BIK Karlskoga för spel i Mora, trots att han funnits med på SHL-klubbarnas radar inför nästa säsong. Via sitt Twitterkonto meddelade dalalaget i dag att den NHL-draftade backen är klar för spel i klubben nästa säsong.

– Jag kollade en hel del på Mora förra säsongen och tycker att de spelade en fantastiskt rolig hockey med mycket fart och fläkt. Det ska bli jättespännande att få representera Mora IK, säger Bergkvist till klubbens hemsida.

20-åringen har en lång historia med rivalklubben Leksand, som är hans moderklubb och den klubb han seniordebuterade för 2017/18. Nu tar den juniorlandslagsmeriterade backen alltså klivet till rivalklubben på Siljans norra strand.

– Det här är en väldigt spelskicklig back. Hans offensiva spets är något som vi först och främst kollat på. Det är en spelare med bra passningsspel, duktig i powerplay och har ett bra skott, säger tränaren Johan Hedberg.


Josef Boumedienne reflekterar kring kvalet med Brynäs

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL