NHL

Finländaren – en vinnare i NHL-debuten

ANNONS
Buffalo Sabres valde att släppa fram den finske målvaktsdebutanten Ukko-Pekka Luukkonen mellan stolparna i nattens möte med Boston Bruins.
Då klev finländaren fram, räddade 36 skott och blev en vinnare i sin NHL-debut.
– Det betyder mycket, säger Luukkonen till NHL.com.

Med Linus Ullmark på skadelistan och ett lag som inte har något annat än äran att spela för valde Buffalo Sabres att kasta in den finske NHL-debutanten Ukko-Pekka Luukkonen mellan stolparna i nattens möte med Boston Bruins.

Då fick den finske 22-åringen smaka på segerns sötma på en gång.

Tack vare sina 36 räddningar kunde Luukkonen säkra Sabres 6–4-seger över Bruins.

– Första matchen, första vinsten. Det är något jag kommer att bära med mig under en lång tid, säger Luukkonen till NHL.com.

Luukkonen fick dock ingen rolig start på NHL-karriären. Redan det första skottet som han fick mot sig letade sig in i nätmaskorna, sedan Steven Kampfer överlistat honom med ett handledsskott.

– Men jag tog mig igenom det. I slutändan ramlade även några fler puckar in. Det var kanske inte hur jag hade sett saker och ting framför mig, men i slutändan så vann vi matchen. Det betyder mycket, säger Luukkonen.

I offensiven fick Rasmus Dahlin skjuta sitt femte mål för säsongen när han i mittperioden sköt 2–1-målet till sitt Buffalo. Dahlin hade även en assist i matchen, något även landsmannen Victor Olofsson noterades för.

Matchens offensiva artist var annars Sam Reinhart som slog till med ett hattrick och således agerade stor segerorganisatör för sitt Sabres.

Buffalo Sabres – Boston Bruins 6–4 (1–1, 2–0, 3–3)
Buffalo:
Sam Reinhart 3 (20), Rasmus Dahlin (5), Casey Mittelstadt (9), Arttu Ruotsalinen (4).
Boston: Steven Kampfer (2), Nick Ritchie (12), Kevan Miller (1), Taylor Hall (5).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL