Jussi Rynnäs
Bildbyrån
SHL

Uppgifter: Sverigefloppen klar för ny klubb

ANNONS
Jussi Rynnäs floppade rejält i Linköping. Nu uppges han flytta till Österrike.

När Jonas Gustavsson  tog en timeout, och senare avslutade sin karriär, valde Linköping att gå på välmeriterade Jussi Rynnäs som ersättare. Den finske målvakten floppade dock rejält och gjorde bara sju matcher i LHC. Han släppte på dessa in närmare fyra mål i snitt per match, och räddade 85,6 procent av skotten. Därefter lånades han ut till Södertälje, där siffrorna i alla fall var godkända i de tolv allsvenska matcherna han hann göra.

Någon fortsättning i Sverige blir det, föga förvånande, inte för 33-åringen. Han ska i stället vara klar för spel i Österrike och klubben Black Wings 1992 från Linz. Uppgifterna kommer från den österrikiska sajten Ring Sports.

Rynnäs har spelat i NHL och AHL i Nordamerika, och i Europa i Sverige, Tyskland, Ryssland och hemlandet Finland. Det här blir alltså första gången han testar på spel i Österrike.

Black Wings 1992 knep den gångna säsongen 34 poäng på 40 matcher i grundserien, vilket var sämst av alla. I "slutspelskvalet" tog man sedan 20 poäng på tio matcher och var nära att kravla sig vidare till slutspel.


TV: Analys av Linköpings säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL