Chicago vände och vann.

Chicago vann – efter mäktig vändning

Med tio minuter kvar att spela av den tredje perioden låg Chicago Blackhawks under med 1–4 mot Nashville Predators.
När matchen var färdigspelad skrinnade Blackhawks av isen med en 5–4-seger.
– Vi kämpade och kämpade. I kväll gav det utdelning, säger matchvinnaren Brandon Hagel.

Chicago Blackhawks såg ut som ett slaget lag halvvägs genom den tredje perioden i nattens möte med Nashville Predators. Gästerna hade gått ifrån till en 4–1-ledning i inledningen av den tredje perioden och lät inte hemmalaget komma till speciellt mycket avslut.

Då satte Blackhawks foten på gaspedalen och påbörjade en rejäl forcering. Innan den tredje perioden var över hade laget hämtat upp tremålsunderläget – och i övertiden kunde Brandon Hagel avgöra matchen för Blackhawks och fullborda vändningen.

– Det känns väldigt bra att vinna. Vi kämpade och kämpade. I kväll gav det utdelning, säger Hagel till NHL.com.

BOQVIST TILLBAKA EFTER HJÄRNSKAKNING

Övertidsavgörandet var Hagels tredje poäng i matchen, då han stod för två assist innan det avgörande målet.

– Vi grävde oss själva i ett ganska djupt hål i en så här stor match, men vi höll oss till vårt spel och gav inte upp. Jag är självklart stolt över hur vi svarade upp, säger tränaren Jeremy Colliton.

Adam Boqvist var tillbaka i spel för Blackhawks i natt efter att ha missat tre matcher med en hjärnskakning. Den unge svenskbacken noterades för +2 i plus/minus-statistiken och loggade 17 minuter och 40 sekunders istid, varav fem av dessa minuter var i powerplay.

För Nashville, som ligger på den fjärde och sista slutspelsplatsen i Central Division, var poängtappet kostsamt. Jagande Dallas har nu bara två poäng upp till Predators på fjärdeplatsen, trots att Texas-laget har tre matcher mindre spelade.

Samtidigt fick även Blackhawks kontakt med fjärdeplatsen, då man nu har tre poäng upp till Nashville med en match mindre spelad än "Preds".

Chicago Blackhawks – Nashville Predators 5–4 e. sd (1–1, 0–2, 3–1, 1–0)