Axel Wemmenborn hoppas på en nytändning efter att ha lämnat Malmö.
Foto: Bildbyrån
Intervju

”Jag har inte fått den utveckling som jag har velat”

Axel Wemmenborn har spelat i Skåne i nästan hela sin karriär. 
Nu ska 28-åringen testa på något nytt då han ska flytta till AIK – där han hoppas få en större, mer offensiv roll.
– Jag vill testa för att se om det finns mer spel i mig, säger Wemmenborn till hockeysverige.se.

Malmö Redhawks förlorade åttondelsfinalserien mot Färjestad BK för ett par veckor sedan. 

Direkt efter matchen var Axel Wemmenborn tydlig med att det var hans sista match i Malmötröjan. En vecka senare stod det klart att centern lämnar Skåne för att flytta till AIK. 

För hockeysverige.se berättar Wemmenborn nu att det var ett ömsesidigt beslut att gå skilda vägar. 

– Klubben ville gå vidare och jag kände att det också var ett bra läge för mig. Jag har trivts jättebra i Malmö och Skåne är ju hemma men jag kände väl att det kanske är dags att prova något nytt. Komma i väg och utvecklas mer någon annanstans. Det var ett ömsesidigt beslut, säger 28-åringen.

Hur har dina fyra år i Malmö varit?
– Det var fyra bra år för mig. Det var kul direkt när man kom hit under hösten 2017 där och det var väldigt roligt att få testa på SHL. Det blev bra bra de första åren men sedan har jag känt att det har stannat av lite. Jag har inte fått den utveckling som jag har velat i SHL. Som lag har det också varit ganska tufft här sista säsongen vilket var lite nytt. Det var en helt ny känsla att spela i botten med kniven mot strupen.
– Det var väldigt speciell med Coronan och hur intensivt det blev med start och stopp hela tiden för vår del. På det gick vi också ganska tungt ute på isen stora delar av säsongen. Det gör ju sitt också och det blev nästan som att man spelade med en klump i magen de matcherna när vi låg sist.
– Men summerar man det hela så har det varit bra år i Malmö. Det ska bli jättekul med en ny utmaning här också, men samtidigt har man lämnat något som man trivts med. Det är lite blandade känslor.

Det blev en tung sista säsong i Malmö för Axel Wemmenborn.

Det blev en tung sista säsong i Malmö för Axel Wemmenborn. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

”SER DET SOM EN ROLIG UTMANING”  

Axel Wemmenborn har Kristianstad som moderklubb och har spenderat i princip hela sin karriär i Skåne, förutom en säsong i USA. I Sverige har han tillhört Malmö Redhawks, Rögle BK, Helsingborgs HC och IK Pantern. 

När han nu ska flytta till Stockholm för spel i AIK så blir det alltså första gången som han lämnar Skåne i sin svenska hockeykarriär. 

– Det har varit en trygghet rent socialt här då man har både familj och vänner nära. Nu blir det lite nytt men jag kan känna att det är lite spännande också, få testa att bo på andra ställen och lära känna nytt folk. Det är ju en storstad och det finns säkert andra saker man kan utforska där uppe. Det känns som att det kan vara bra att komma bort och se något annat också.

Hur kom det sig att det blev AIK?
– AIK var ganska på och var tidigt ute med att de var intresserade. Jag hade bra snack med dem och fick då en bra känsla av deras satsning. Jag känner också att det som tränaren och klubben står för är något som passar mig. Jag ser det som en rolig utmaning.

Anton Blomqvist.

Anton Blomqvist. Foto: Ronnie Rönnkvist

I AIK är det Anton Blomqvist som är tränare. Blomqvist och Wemmenborn spelade tillsammans i IK Pantern samt tillhörde Malmö Redhawks juniorlag samtidigt, även om Blomqvist är några år äldre. De båda känner varandra sedan tidigare vilket gjorde det lättare att skapa kontakt. 

Hur mycket spelade just Anton Blomqvist in i att det blev AIK för din del?
– Jag har ju aldrig haft honom som tränare, men det kändes ganska naturligt när vi pratade om att jag skulle komma till AIK. Det han presenterade och de idéer han hade, det känns som att det passar bra in för mig som spelare. Det låter intressant sedan vet jag inte om det spelar in så mycket mer.
– Men jag vet ju hur han är som person och jag tror väl att man inte kan inte förändra sig hur mycket som helst när det kommer till hur man är som person, spelare eller tränare. Så på så sätt underlättar det väl kanske att man känner honom sedan tidigare.

”VILL UTVECKLAS MER SOM SPELARE”  

Efter att ha spenderat fyra säsonger i SHL och spelat nästan 200 matcher i toppligan så väntar en återkomst till HockeyAllsvenskan för Wemmenborn. På ett sätt kan det ses som ett steg neråt i hans karriär, men enligt centern själv så är det snarare ett bättre steg i hans karriär. 

I och med flytten till AIK hoppas skåningen nämligen kunna få en större roll för att komma fram i sin utveckling. 

– Jag känner att jag framför allt vill försöka utvecklas mer som spelare. Känslan var att jag kan göra det i Allsvenskan lik väl som i SHL. För mig handlar det om att få en roll där man spelar mer och får lite mer istid.
– Sedan är det upp till mig att spela tillräckligt bra för att få en stor roll och få mer istid också. Men jag tror att jag kan få det där uppe. AIK är också ett lag som satsar och det blir inspirerande för mig att komma dit då och förhoppningsvis ligga i toppen och utmana om en SHL-plats.

Axel Wemmenborn hoppas få en mer offensiv roll i AIK.

Axel Wemmenborn hoppas få en mer offensiv roll i AIK. Foto: Christoffer Borg Mattisson

”SKA UTMANA MIG SJÄLV”  

Under sin tid i Malmö fick Axel Wemmenborn främst vara en gnuggare i en tredje- eller fjärdekedja. Där förväntades han främst städa upp i defensiven samt bidra med hårt slit. 

När han nu flyttar till AIK hoppas 28-åringen att det ska kunna ge honom möjligheten att få en annorlunda roll med mer offensiva minuter. 

– Det har blivit lite mer defensivt och jag har fått döda utvisningar och så. Det är väl en roll som jag ändå har trivts med men jag känner också att jag har gjort det nu de senaste åren och jag känner att det finns en möjlighet för mig att få ut mer.
– Jag vill testa för att se om det finns mer spel i mig och få ut andra delar i mitt spel, även offensivt. Det blir som att jag utmanar mig själv och att jag får testa mig själv för att se om jag klarar av det.

För Kristianstadssonen är det nu några lediga veckor innan han ska åka upp till Stockholm för att bekanta sig med sin nya klubb och nya stad. 

– Jag ska flytta upp till första augusti, men ska väl upp dit med lite jämna mellanrum för att träffa laget och så där. Det blir att snacka med dem om när de ska börja med försäsongsträning så får jag komma upp och lära känna allt och alla där, avslutar Axel Wemmenborn


TV: De bästa SHL-värvningarna 2020/21

Matchrapporter: Skellefteå starkast i straffläggningen – vann hemma mot Malmö BIK Karlskoga avgjorde i sista perioden och vann mot AIK Timrå vann mot Malmö på hemmaplan AIK starkast i straffläggningen – vann borta mot Troja/Ljungby Efter förlustsviten: Seger igen för Djurgården – 3-0 mot Malmö

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten