Anton Svensson.
Foto: JESPER ZERMAN/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Bekräftat: De plockar in den allsvenska stjärnan

ANNONS

Västerås IK kan nu bekräfta värvningen av Tingsryds poängkung Anton Svensson.
I samband med presentationen av den allsvenska stjärnan kan klubben även bekräfta rekryteringen av Patrik Fagerlund som ny assisterande tränare.
– Det känns fantastiskt kul och få chansen att komma in här igen och vara med på resan mot SHL, säger han på lagets presskonferens.


Anton Svensson har i år fått sitt riktigt stora genombrott i HockeyAllsvenskan och Tingsryd. Vilket i sin tur har lett till ett stort intresse från flera klubbar.

28-åringen, som under säsongen hittade nätet 23 gånger och stod för hela 56 poäng, är nu klar för Västerås IK. Svensson spelade i Västerås under en kort sejour säsongen 2018/19 innan äventyret bar av till Tingsryd.

"DET KÄNNS FANTASTISKT"  

Under samma presskonferens som Västerås presenterade sin nya toppvärvning presenterades även Patrik Fagerlund.

Fagerlund är ett oprövat kort i HockeyAllsvenskan och kommer närmast från en roll som huvudtränare i Ettan-laget Enköping SK. Sedan tidigare har även Fagerlund ett förflutet i klubben som tränare på lagets hockeygymnasium.

– Det känns fantastiskt kul och få chansen att komma in här igen och vara med på resan mot SHL, säger Patrik Fagerlund på presskonferensen och fortsätter:

– Jag har följt Västerås i tio år och vet vad det finns för engagemang och intresse. Att få möjlighet att vara med här är väl bara jättekul. Det är bara ta sig an uppgiften och jobba hårt tillsammans med Paananen och Zäta (Patrik Zetterberg) för att få det i hamn också.

Fagerlund har tre år som huvudtränare bakom sig i HockeyEttan där han förutom Enköping även har agerat som huvudtränare i Köping.


TV: De bästa SHL-värvningarna 2020/21

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL