Robin Press, här i Färjestads färger.
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån
Europa

Efter succén – prisas som ligans bästa spelare

ANNONS
Robin Press har gjort dundersuccé i den finska ligan med sitt Lukko den här säsongen.
Nu får den svenske backen motta Lasse Oksanen-trofén – priset som delas ut till ligans bästa spelare i grundserien.

För första gången sedan Lasse Oksanen-trofén började delas ut 1994 så landar den i svensk ägo.

Priset, som delas ut till ligans bästa spelare i grundserien, går den här säsongen till Lukkos svenske succéback Robin Press, meddelar Liiga på sin hemsida.

Press vann backarnas poängliga i Liiga under grundserien, där han skrapade ihop 48 poäng (17+31) på 58 matcher. Han slog därmed det svenska poängrekordet för backar i den finska ligan samt Lukkos poängrekord för backar, ett rekord som nuvarande Färjestadsbacken Jesse Virtanen innehade.

Den 26-årige svenskens framfart har inte gått obemärkt förbi den här säsongen. För hockeysverige.se berättade Press agent Christian Sjögren att det finns intresse från både NHL och KHL inför nästa säsong.

– Det är ganska naturligt att man har både NHL- och KHL-intresse efter en säsong som han har haft. Sen får vi se vad som blir konkret och vad Robin vill göra, men det är väl på den nivån som intresset finns, i alla fall, sade Sjögren till hockeysverige.se i slutet av mars.

Press vann omröstningen med totalt 90 poäng, tio poäng före tvåan Petri Kontiola. Sebastian Wännström slutade på en femteplats i omröstningen med totalt 25 poäng. Wännström vann skytteligan i Liiga med sina 33 fullträffar.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL