Jubel i Skellefteå efter övertidsavgörandet mot Luleå.

Övertidsdramatik när Skellefteå vann första kvarten

44 sekunder återstod av den andra förlängningsperioden. Då sköt Niclas Burström segermålet till 3–2 förde Skellefteå vinst i den första kvartsfinalen mot Luleå.

Senast Melker Karlsson spelade slutspelshockey i Sverige blev han svensk mästare med Skellefteå AIK. Det var 2014. Sedan dess har han hunnit göra sex NHL-säsonger med San Jose Sharks.

Sju år senare fick han en perfekt avslutning på sitt första slutspelsframträdande 2021. I den första kvartsfinalen mot Luleå basunerades han ut som övertidshjälte när Skellefteå avgjorde med bara 44 sekunder kvar att spela av den femte perioden.

Karlsson avsade sig dock målet i sin intervju med C More efter vinsten. Han trodde inte att han hade varit på Niclas Burström  backskott innan pucken tog sig förbi storspelande Joel Lassinantti i gästernas kasse.

– Jag tror inte att jag var på den, jag tror att "Nisse" stänker in två i dag och får avgöra, säger Melker Karlsson till C More.

– Jag vet inte... Det är bara skönt att den går in. Det är en jämn match där vi växlar chanser och det kunde ha gått hur som helst.

Efter matchen ändrades också segerskytten från Karlsson till Burström.

Skellefteå startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en tid 2-0-ledning genom mål av Burström och Jesper Frödén innan Luleå svarade och gjorde 2–1 genom Jonas Berglund  Linus Klasen hade sedan en straff i ribban i mittperioden innan backen Pontus Själin kvitterade för Luleå i den tredje perioden.

Därefter blev det en lång väntan på avgörandet, 19.26 in i den andra övertidsperioden. Lagen möts igen i Skellefteå Kraft Arena redan i morgon 19.00.