Bobby Ryan blev historisk målskytt i natt.
Foto: Tim Fuller-USA TODAY Sports
NHL

Smällen: Veteranforwarden missar resten av säsongen

ANNONS
Detroit Red Wings tvingas klara sig utan sin veteranforward Bobby Ryan under den resterande delen av säsongen.
Forwarden har fått ett bakslag i rehabiliteringen från sin överkroppsskada och tvingas nu avsluta säsongen i förtid.
– Det är tufft, säger tränaren Jeff Blashill till Detroit Free Press.

Bobby Ryan kommer att missa resterande delen av säsongen på grund av en överkroppsskada. Det meddelade NHL-klubben under gårdagskvällen, svensk tid.

33-åringen har inte spelat sedan slutet av mars och har åkt på bakslag i rehabiliteringen av den överkroppsskada som hållit honom borta från isen den senaste tiden.

– Han gjorde framsteg. Till en början trodde vi att det bara skulle vara en mindre grej. Han har haft lite strul med en ryggskada under stora delar av säsongen som han inte haft problem med tidigare under sin karriär. När du blir äldre så får du lite mer ihärdiga skador. Det är tufft, säger tränaren Jeff Blashill till Detroit Free Press.

Ryan, som skrev på för Detroit som free agent i höstas, noterades för 14 poäng (7+7) på 33 matcher för Detroit. Kontraktet med klassikerklubben löper ut efter säsongen.

– Bobby är en fin person, han är en bra ledare i vårt omklädningsrum och han har varit en bra förebild. Vi kommer att sakna honom massor och jag tycker synd om honom, säger Blashill till nhl.com.


Stort svep: Samtliga mål från nattens NHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL