Viktor Arvidsson med hattrick på födelsedagen.

Svensken gjorde hattrick och krossade Detroit – på sin födelsedag

Viktor Arvidsson gav sig själv den bästa födelsedagspresenten i natt då han på 28 års dagen kunde hitta nätet tre gånger och noteras för ett hattrick.
De tre målen från svenskens klubba ledde fram till en överkörning när Nashville Predators krossade Detroit Red Wings med 7-1.
– Det var rätt bra för att vara en födelsedag, säger den nyblivne 28-åringen efter matchen.

Det tog bara en minut i den andra perioden för Detroit Red Wings att ta ledningen i natt mot Nashville Predators när Darren Helm direkt i periodens första byte hittade in bakom Juuse Saros.

Ledningen skulle däremot inte hålla i sig längre än en minut då det svenska födelsedagsbarnet Viktor Arvidsson kvitterade bara en minut senare.

Efter att den nyblivna 28-åringen hittade målet tidigt i den andra perioden var det proppen ur för Nashville som gjorde ytterligare sex mål i matchen. Arvidsson stod för tre av målen och kunde därför fira sin födelsedag på bästa möjliga sätt – med ett hattrick och en seger.

– Det var rätt bra för att vara en födelsedag, säger svensken till NHL.com efter matchen.

Arvidssons sista mål för att fullborda hattricket kom genom en straff halvvägs in i den tredje perioden och det var en glad svensk som kunde fira sin födelsedag på isen.

"VI ÄR SJÄLVSÄKRA"

Efter att Nashville hade en tuff säsongsinledning har det gått betydligt bättre nu på slutet och laget har radat upp segrar.

Genom Arvidssons hattrick kunde Nashville nu säkra den nionde segern på tio matcher vilket innebär att de nu ligger på slutspelsplats i den centrala divisionen.

– Vi är en ganska självsäker grupp, och vi är på ett uppdrag. Vi vet att vi har ett bra lag, men vi har 15 matcher kvar och vi måste fortsätta trycka ner pedalen, säger Erik Haula som också hittade nätet för Nashville efter matchen.

Arvidssons straffmål för att avsluta hattricket var första gången i Nashvilles historia som en spelare har avslutat ett hattrick genom ett straffmål.

Detroit Red Wings - Nashville Predators 1-7 (0-0, 1-3, 0-4)