Simon Önerud.
Bildbyrån
SHL

"Ett mål är alldeles för dåligt"

ANNONS
HockeyAllsvenskan kommer allt närmare för HV71. I kväll föll de med 2-1 mot Brynäs och ligger nu under med 2-0 i matchserien.

– Spelmässigt tycker jag vi är något bättre, säger lagkaptenen Simon Önerud i C More.

HV71 har stora problem att göra mål på Brynäs. För fjärde gången i rad förlorade de i kväll med 2-1 mot Gävlelaget. De tre tidigare förlusterna har kommit efter förlängning, idag kom förlusten efter ordinarie tid.

HV ligger nu under med 2-0 i matcher och kommer allt närmare HockeyAllsvenskan. Trots ett skottmässigt stort övertag lyckades de återigen bara få hål på Samuel Ersson vid ett tillfälle.

– Spelmässigt tycker jag vi är något bättre. Men ett mål är alldeles för dåligt. Vi tar ganska mycket skott, men de spelar tajt. Vi måste vara hetare framför deras mål och skymma deras målvakt, sade kapten Simon Önerud i CMore.

"HAN FÅR SE ALLDELES FÖR MYCKET"

På frågan om vad HV måste göra för att få fart på målskyttet hade Önerud flera möjliga recept.

– Det är en blandning mellan att kriga sig in på mål och ha kylan när vi får läget. "Foppas" (Fredrik Forsbergs) mål, då har vi folk på mål. Det är inte världens hårdaste skott men vi får skymning och då går den in. Han (Samuel Ersson) får se alldeles för mycket. Vi tar de flesta skotten utan skymning.

HV71 måste nu vinna fyra av de max fem återstående matcherna i serien. Annars väntar spel i HockeyAllsvenskan.

– Det är klart det är tufft. Vi hade hellre haft lett med 2-0, men nu gör vi inte det. Då gäller det att knyta näven ännu hårdare, menar Simon Önerud.


TV: Vem blir sportchef i Brynäs?


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL