Hjälten Emil Molin hyllar Brynäs nya, orutinerade, tränarduo.
Foto: Bildbyeån
SHL

”Jag är imponerad av hur de skött coachningen”

ANNONS

Brynäs har skaffat sig stor fördel i kvalserien mot HV71 och leder med 2-0 i matchen. 
Då hyllar matchhjälten Emil Molin den nya tränarduon Josef Boumedienne och Nils Ekman.
– De är snabba och alerta i båset, inget strul alls faktiskt, säger Molin efter kvällens match. 

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Brynäs var ett rejält osäkert kort inför Play Out-serien mot HV71 efter att man sparkat tränarna Peter Andersson och Viktor Stråhle för att i stället plocka in orutinerade duon Josef Boumedienne och Nils Ekman.

Hittills har det dock visat sig vara ett succédrag då Gävlelaget leder med 2-0 i matcher efter att ha vunnit med 2-1 två gånger om. 

Matchhjälte i kvällens andra kvalmatch blev Emil Molin som blev målskytt för andra matchen i rad då han styrde in ett skott från Chad Billins

– Lite av ett slumpmål. Vi har pratat om att lyfta in mer puckar från blålinjen och få lite skymning och lite lättare mål. Det fick vi i dag, en styrning och en som tar på någonting. Jag tror att vi kommer få se fler sådana mål från både HV och Brynäs. Det handlar om att kriga, kriga, kriga nu, säger Molin efter matchen. 

”MÅNGA SOM HÖR AV SIG”  

28-åringen trivs med uppgiften att spela de här avgörande matcherna och kliva fram som en hjälte. Han själv är född i Gävle och har ett stort Brynshjärta. 

Hur är det som 'riktig' Brynäsare att spela de här ödesmatcherna, en extra press eller blir man mer taggad?
– Det är en svår balansgång. Jag tror inte att det spelar så stor roll om man är från Gävle eller från Haparanda eller jag vet inte vad. Nu är det krig som gäller, hela vägen in i mål, säger han och fortsätter: 
– Sedan kan det vara en extra stor grej. Det är många som hör av sig och tycker det är viktigt hur det går men det får man tänka bort. 

Emil Molin fick ganska sparsamt med istid tidigare under säsongen men har nu fått kliva fram i förstakedjan vilket har lett till två mål. Tränarbytet har alltså gett honom lite av en nytändning. 

– Alla har väl fått en nytändning, det var väl därför vi gjorde ett byte. Det blev en dålig situation och en ond spiral och ibland behöver man göra förändring. Det är inte roligt när man går igenom det men ibland behövs det och det har väl gett resultat nu i två vinster.

”FÅR INTE TÄNKA FÖR LÅNGT FRAM”  


Han hyllar även hur de nya tränarna, Boumedienne och Ekman, har klarat av uppgiften än så länge. 

– De har kommit in och varit positiva och glada, sprider mycket energi. Jag är imponerad av hur de har skött coachningen, de är snabba och alerta i båset, inget strul alls faktiskt. Med tanke på att de aldrig coachat tidigare så är det bra gjort. 

Nu har Brynäs 2-0 i matcher och ett riktigt bra läge inför resten av serien men Emil Molin är snabb att säga att inget är vunnet än. 

– Man får inte tänka för långt fram. Vi har vunnit två och ska vinna fyra. Vi får ha det mindset att vi ska gå ut och göra vår bästa match hittills i tredje matchen, avslutar Molin. 


TV: Vem tar över rollen som GM i Brynäs?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL