Travis Zajac och Kyle Palmieri flyttar till Long Island.
Foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports
NHL

Trejdar trotjänarna - till divisionskonkurrenten

ANNONS
Den första stora brickan har fallit inför måndagens trade deadline i NHL. I natt värvade New York Islanders Kyle Palmieri och Travis Zajac från New Jersey Devils. För Zajac handlar det om karriärens första klubbyte – efter över 1 000 matcher med Devils.

Marknaden har varit lugn inför måndagens bytesstopp i NHL, men i natt smällde det slutligen. New York Islanders agerade för att försöka täppa igen en del av det tomrum som uppstått sedan deras lagkapten Anders Lee försvann med en knäskada som håller honom borta resten av säsongen.

Nu hämtar man in den rutinerade duon Kyle Palmieri och Travis Zajac från divisionskonkurrenten New Jersey Devils. I utbyte får Islanders ge ifrån sig sitt förstaval i draften 2021, ett villkorligt fjärdeval 2022 samt forwardsduon Mason Jobst och A.J. Greer.

Palmieri, 30, har representerat Devils sedan 2015 när han kom till klubben från Anaheim Ducks. Den JVM-guldmeriterade amerikanen har skjutit 30 mål i NHL som bäst och inte gjort färre än 24 mål på en hel säsong med Devils sedan han kom till klubben. Han sitter på utgående kontrakt och blir unrestricted free agent till sommaren.

ÖVER 1 000 MATCHER FÖR DEVILS

Zajac, som blir 36 nästa månad, draftades av Devils i första rundan 2004 och har varit klubben trogen sedan dess. Totalt har centern spelat 1 024 matcher för klubben innan han nu får lämna "The Garden State" för att flytta ut på Long Island. Kanadensaren, äldre bror till IK Oskarshamns back Nolan Zajac, blir i likhet med Palmieri unrestricted free agent efter säsongen.

Det villkorliga fjärdevalet som Devils får i trejden kan bli ett tredjeval förutsatt att Islanders går till Stanley Cup-final den här säsongen. Om så blir fallet kan Islanders själva välja om man ska skicka i väg det till Devils 2022 eller 2023.

Spelarna man får i dealen är av det lite äldre slaget. A.J. Greer, 24, har tidigare spelat 37 NHL-matcher för Colorado Avalanche, men uteslutande spelat AHL-hockey de två senaste åren. Mason Jobst, 27, spelade collegehockey fram till 2019 och har spelat för Islanders farmarlag Bridgeport Sound Tigers sedan dess.

Båda två sitter på utgående kontrakt.


TV: Pekar ut Henrik Lundqvist – som nye James Bond

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL