Bildbyrån

Lönetakskrisen: Fick inte ihop fullt lag

Vegas Golden Knights förlorade nattens match mot Minnesota efter straffar. Det mest anmärkningsvärda? De anmälde två spelare för lite till matchen.

Till skillnad från i Sverige, där 20 utespelare får anmälas till matchen, får NHL-klubbarna bara ta ut 18 utespelare till match. Oftast får vi se tolv forwards och sex backar, någon gång då och då spelar lagen med elva forwards och sju backar, men i natt bjöd Vegas på något helt annat.

Stanley Cup-utmanaren anmälde nämligen bara tio forwards och sex backar till matchen mot Minnesota. Anledningen till den något tunna laguppställningen var Ryan Reaves skada, och Chandler Stephensons  avstängning som offentliggjordes några timmar innan nedsläpp. Stephenson stängdes av för en tackling på Tobias Björnfot. Av diverse lönetekniska skäl kunde Vegas, som har en bekymmersam lönetakssituation, inte ersätta de två forwardsen.

BACKEN SKADAD

Det kunde dock ha varit ännu värre. Backen Zach Whitecloud skadade sig i Vegas möte med Los Angeles häromnatten och ganska sent inpå nedsläpp stod det klart att han inte kunde spela matchen i natt. Honom lyckades Vegas emellertid ersätta genom att plocka in rookiebacken Dylan Coghlan.

I slutändan spelade Golden Knights dessutom i princip bara med nio forwards, då Keegan Koleshar bara fick göra ett par ströbyten i den tredje perioden och den förlängning som följde.

"WILD BILL" NÅDDE TVÅSIFFRIGT

Trots den minst sagt tunna laguppställningen lyckades Vegas nämligen få med sig en poäng. Det stod nämligen 2-2 efter tre perioder, sedan William Karlsson och Brayden McNabb gjort mål. Karlsson gjorde sitt tionde för säsongen och står totalt noterad för 26 poäng på 35 matcher.

Kirill Kaprizov och lagkaptenen Jared Spurgeon gjorde målen för Minnesota innan Kevin Fiala avgjorde matchen i straffläggningen.