Foto: Bildbyrån
SHL
BODIN: De 14 SHL-lagens mest värdefulla spelare 2021
Grundserien är på väg mot ett försenat slut. Då tittar Uffe Bodin närmare på vem han ansett vara respektive SHL-lags mest värdefulla spelare.

Det har tagit sin lilla tid, men till slut ser det ut som att vi får uppleva ett SM-slutspel. Årets grundserie har varit lika utdragen som utmanande och har testat tålamodet hos oss alla, såväl fans som spelare, klubbledare och media. Personligen är jag väldigt peppad på det som väntar runt knuten, men samtidigt är det med stor nervositet och viss uppgivenhet man närmar sig årets slutspel. 

För vi vet alla vad som kan hända om (eller när) vi får nya fall av covid-19 i SHL-lagen.

Lägg därtill att ett SM-guld kommer att delas ut utan publik på läktarna. Det om något känns bittert. Fjolårets Stanley Cup-slutspel hade sina förtjänster och var en välkommen förströelse efter en lång period utan hockey, men det var ändå ett stort antiklimax när Tampa Bay Lightning tog emot bucklan i en tom arena i Edmonton. 

Nu tvingas vi uppleva samma sak i svensk hockey. 

För att inte sänka stämningen till helt orimliga nivåer ska jag ägna de här raderna åt att summera SHL:s grundserie 2020/21 genom att rikta strålkastarljuset på 14 spelare som stått för positiva prestationer. Här tänkte jag nämligen ta ut en MVP i varje SHL-lag, alltså utse den mest värdefulla spelare,

Hockey är på många sätt den ultimata lagsporten, så det är en utmaning i sig att försöka peka ut enskilda spelare som gjort så stor skillnad att de förtjänar epitet MVP. Enklast vore att dela ut det till respektive lags förstakeeper, då målvakten nästan uteslutande är den viktigaste spelaren i varje lag. Men så lätt ska jag inte komma undan.

Här har ni mina 14 spelarval:

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: