NHL

Rookiesvensken slängde handskarna - slogs med tungviktare

ANNONS
Edmonton Oilers åkte på en ordentlig förlust mot Montréal Canadiens i natt. En som stack ut i den matchen var Oilers svenske rookieback William Lagesson – som gick sin första NHL-fajt mot tungviktaren Josh Anderson i 0–4-nederlaget.

William Lagesson har spelat till sig en ordinarie tröja i Edmonton Oilers den här säsongen. Backen från Göteborg har gjort det genom att vara en stabil defensiv och fysisk pjäs som spelar fysiskt intill landsmannen Adam Larsson.

Just det fysiska spelet nådde nya nivåer i natt. När Oilers föll med 0–4 mot Montréal Canadiens slängde 25-åringen från Göteborg handskarna för första gången i sin korta NHL-karriär. Och för motståndet stod en av NHL:s verkliga tungviktare, Canadiens forward Josh Anderson.

Den 191 centimeter långa och över hundra kilo tunga powerforwarden är en av få spelare i NHL som slagits med både Zdeno Chára och Milan Lucic. Nu utmanade han Lagesson efter att denne fått upp en klubba i ansiktet på Anderson i en duell framför Oilers kasse.

GAMMALT GROLL MELLAM KOMBATANTERNA   

Lagesson gjorde sitt bästa för att hålla jämna steg med den större motståndaren, men blev slutligen skickad i isen. 25-åringen har tidigare slagits i AHL ett par gånger under sin tid i Oilers farmarlag Bakersfield Condors.

Faktum är att Lagesson och Anderson hade en duell redan under en match i februari som höll på att resultera i en uppgörelse utan handskar. Nu fullbordades deras fajt.

Matchen vann Montréal med klara siffror. Laget hade inte spelat på tio dagar efter att förra veckans matcher skjutits upp efter att den finska duon Jesperi Kotkaniemi och Joel Armia hamnat i ligans covid-protokoll.

Det var med andra ord ett utvilat Canadiens som fick möta ett slitet Oilers som hade ett par tuffa möten med Toronto Maple Leafs bakom sig. Kotkaniemi sköt 1–0 redan efter 18 sekunders spel och Canadiens hade med sig en 3–0-ledning efter första perioden som man aldrig släppte.

Carey Price i hemmalagets mål behövde bara göra 17 räddningar för att hålla säsongens första nolla.

Montréal – Edmonton 4–0 (3–0, 1–0, 0–0)
Montréal:
Jesperi Kotkaniemi (5) Artturi Lehkonen (5), Brendan Gallagher (13), Tomas Tatar (7).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 18 maj
12:20 Lettland - Sverige VM
12:20 Danmark - Schweiz VM
16:20 Tyskland - Polen VM
16:20 Kanada - Finland VM
20:20 Frankrike - Slovakien VM
20:20 Tjeckien - Storbritannien VM
söndag 19 maj
02:00 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
16:20 USA - Kazakstan VM
16:20 Norge - Österrike VM
20:20 Slovakien - Lettland VM
20:20 Schweiz - Kanada VM
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL