Eeli Tolvanen avgjorde när Calle Järnkrok storspelade.

Svensken bjöd på ny succé – när unge finsken avgjorde

Calle Järnkrok stod för en ny imponerande insats när Nashville Predators besegrade Dallas Stars med 3-2 efter förlängning och tog sjätte raka segern..
21-årige finländaren Eeli Tolvanen avgjorde matchen framspelad av Viktor Arvidsson.
– Vi jobbar väldigt hårt just nu och jag tror det är en stor anledning till att vi får alla chanser, säger finsken efter matchen.

Det krävdes övertid för att Nashville-svenskarna skulle kunna besegra Dallas Stars för den sjätte raka vinsten.

Dallas tog ledningen tidigt i den andra perioden och ledningen höll i sig in i den tredje perioden då svensken Calle Järnkrok klev fram och hittade nätet.

– Jag tycker att det var två lag som spelade mycket bra idag. Jag tycker att de var lite bättre än oss under första och andra perioden. Vi fortsatte bara och hade vår bästa period i den tredje och det fungerade idag. Vi var med i hela matchen och det var en viktig vinst för oss, säger Calle Järnkrok till NHL.com efter matchen.

Järnkrok hade redan i den andra perioden noterats för en assist och utökade därför sin poängproduktion i matchen.

"LÄTT ATT SPELA NÄR LAGET SPELAR BRA"

Den finske ynglingen Eeli Tolvanen agerade återigen vågmästare i matchen då han avgjorde i förlängningsperioden.

Viktor Arvidsson spelade fram kedjekamraten och Nashville-finsken som snyggt kunde dra pucken från forehand till backhand och lura Anton Chudobin i Dallas Stars målet.

– Jag tror personligen att det är lätt att spela när laget spelar bra Jag tycker att vi jobbar hårt som en kedja och som ett lag just nu. Forward-gruppen gör ett riktigt bra jobb just nu, och jag tror att det är en stor anledning till att vi får alla dessa målchanser. För mig fungerar även powerplay riktigt bra just nu, så jag tycker att det är bra, säger Tolvanen efter matchen.

Den finske 21-åringen har under säsongen noterats för nio mål och nio assist.

Nashville Predators - Dallas Stars 3-2 efter förlängning (0-0, 1-2, 1-0, 1-0)
Nashville: Roman Josi (4), Calle Järnkrok (11), Eeli Tolvanen (9)
Dallas: Jason Robertson (7), Roope Hintz (11).