Pelle Karlsson har gjort egen hockeykarriär i skuggan av storebror Erik.
Foto: Chris Brown-USA TODAY Sports & Magnus Ekeros
Intervju

"Det var alltid Erik jag ville slå - det lyckades jag väldigt sällan med"

Erik Karlsson är en av modern tids bästa backar i NHL. För lillebror Pelle Karlsson tog hockeykarriären en annan bana. Efter spel i Hockeyettan under flera år återvände han hem till moderklubben Boro/Vetlanda HC i tvåan.
– När vi flyttade hem kände jag ”varför inte spela ett år till med barndomskompisarna”. Jag tror att det är den roligaste säsongen jag haft, berättar Pelle Karlsson för hockeysverige.se.

Han har förvisso inte i närheten av samma meritlista som storebror Erik Karlsson. Men Pelle Karlsson kan i alla fall skryta med att han har något som hans två år äldre bror saknar – en seger i TV-pucken. 2008 var han en del av det småländska lag som tog hem den anrika turneringen i Stockholm genom att finalslå ett Västerbotten som bland annat hade nuvarande NHL-backen Adam Larsson i laget. 

Mer om det senare...

Först ska vi tillbaka till hur allt startade i moderklubben Boro/Vetlanda HC, där bröderna Karlsson fostrades. Boro var en klubb som var nära att ta klivet upp i elitserien i början på 1990-talet. Då med spelare så som Anders ”Masken” Carlsson, Anders ”Acke” JohnsonJarmo MäkitaloIvan Hansen och Rolf Ridderwall i laget. Sedan dess har hockeyn varit relativt stark på orten även om man numera huserar i Hockeytvåan. Föreningen har fostrat flera duktiga spelare vid sidan av bröderna Karlsson. Johan Franzén förstås, men även Bik Karlskogas lovande poängspruta Linus Karlsson.

– Jag vet att jag var vid hallen från två års ålder. Farsan (Jonas Karlsson) spelade så Erik och jag var i hallen i stort sett hela tiden. Vi sprang runt där då han tränade, säger Pelle Karlsson med ett lätt skratt när hockeysverige.se frågar honom när han var ishallen första gången.
– Hemma var det en del hockeysnack ändå. Vi satt alltid på kvällarna och kollade elitseriematcher på TV:n och man kan säga att allt kretsade kring hockey då. Dessutom spelade vi mycket hockey, inomhus, utomhus… Egentligen överallt.

Du fick alltså vara med din storebror och lira landhockey?
– Ja, en del. I början fick jag vara målvakt, vilket inte var jättekul. När sedan vår syster, ”Mickan”, kom upp lite i ålder var det hon som fick ställa sig i målet så jag fick gå ut och spela lite.

IDOLISERADE SPELARNA I MODERKLUBBEN

Pelle Karlssons förebilder inom hockey fanns under hans uppväxt främst i klubbens Boro/Vetlandas A-lag. 

– Ja, jag hade dom som spelade i Boros A-lag som förebilder då jag växte upp. ”Tulle” (Mattias Karlsson) var min absolut största idol. Boro hade ett riktigt bra lag på den tiden, men lyckades aldrig riktigt ta steget.
– Det var egentligen en hel drös av spelare som jag såg upp till. Främst var det spelarna från Landsbro och Vetlanda-området som hade Boro som moderklubb. Jon Sörensson, ”Myggan” (Joakim Andersson), ”Tulle”…

En av klubbens egenfostrade spelare är Stanley Cup-vinnaren, Johan Franzén, som också har betytt mycket för hockeyintresset i Vetlanda och Landsbro. 

– Det var i Linköping som han slog igenom. Då måste jag varit runt elva, tolv år så jag visste såklart vem han var. Däremot kollade jag inte jättemycket på honom innan han åkte över till NHL. Det var mer då han kom över dit det blev en stor grej och jag började följa honom mer. Han spelade med min pappa så jag hade sett honom en del från det att jag var liten.  
– Även om man visste att man var lite bättre än dom flesta så visste man aldrig hur bra dom i övriga Sverige var. Vi mötte ju bara samma lag som kommer från ställen runt om här. När då en från samma lilla by slog igenom och togs sig hela vägen, klart att det då tändes ett jättehopp. På så vis tror jag att han betydde jättemycket för många hockeyspelare här runt omkring.

Du var med tidigt, 2008, och vann TV-pucken, vad kom det att betyda för din satsning på hockeyn?
– Inte jättemycket. TV-pucken var såklart en stor grej, men ska jag vara ärlig så spelade jag rätt dåligt i den turneringen. Jag var inte alls nöjd med mitt spel. Sedan var det såklart kul att vinna och en jättehäftig upplevelse att få vara med.
– Det var ändå en lite bitterljuv smak i munnen efter den turneringen eftersom jag, som sagt, var missnöjd min egen prestation.

Fick du kritik utifrån för din insats?
– Nej, ingenting. Det var att jag själv var missnöjd eftersom jag hade hoppats på att få ut mer under just den turneringen.
– Jag har inte sett matcherna i efterhand så jag vet egentligen inte hur det var. Det var mer en känsla jag åkte därifrån med efteråt, att jag inte presterat så bra som jag tyckte att jag borde ha gjort.

Pelle Karlsson i TV-pucken 2008.

Pelle Karlsson i TV-pucken 2008. Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

"INTE LYSSNAT PÅ ALLA SOM SAGT HUR HAN SKA GÖRA"

Storebror Erik har varit en inspirationskälla för Pelle. Liksom sin äldre bror har han spelat back under sin egen karriär.

– Han har betytt en hel del. Det är en som jag har sett upp till. Han har motiverat mig och är den som jag alltid tävlat mot hemma.
– Som jag sa spelade vi mycket landhockey och bandy på allmänhetens. Då var det alltid Erik jag ville slå, men det lyckades jag väldigt sällan med, skrattar Pelle Karlsson.

Erik Karlsson är en av världens bästa hockeyspelare, vad tror du det är som tagit honom så pass långt?
– Förmodligen är det psyket. Han har alltid vetat vad han kan göra, alltid trott på det han gör. Under tidiga år kan han inte lyssnat mycket på alla som har kommit till honom och sagt hur han skulle göra. Han har vetat själv hur han ska göra för att bli så bra som möjligt och det har han alltid kört på. Det här tror jag är det som tagit honom så långt.
– Sedan är hans hockeysinne något utöver det vanliga, vilket man ser på isen. Han ser hockey på ett helt annat sätt än vad många andra gör. Det är också en stor del av hans framgångar.

Han har en skön distans till hockeyn vid sidan av, är det också en viktig del i hans framgångar?
– Ja, det tror jag. Klart att han alltid tagit hockeyn seriöst och på allvar, men när han väl gör något annat har han kunnat släppa hockeyn vilket jag tror är nyttigt. Han har kunnat njuta av och fokusera på andra saker och inte hela tiden leva och tänka hockey. Däremot, när han är på rinken så är det hundra procent hockey.

Är det här en egenskap du också har?
– Ja, det tror jag absolut. När jag var yngre var det såklart bara hockey i huvudet, men ju äldre jag blivit och då jag upptäckt andra saker som är roliga i livet så kunde jag också börja koppla av lite mer. Njuta av andra saker utan att hela tiden gå runt och tänka hockey.

Har ni båda i något sammanhang spelat tillsammans?
– Vi gjorde det någon gång i ungdomslagen då jag lyftes upp några ålderskullar för att spela en match. Däremot har vi aldrig spelat ihop efter det, men jag har mött honom några gånger.

Erik Karlsson.

Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

VALDE HV71 SOM JUNIOR

Erik Karlsson spelar som bekant för San Jose Sharks numera. Än så länge har det inte blivit tillfälle för Pelle Karlsson att åka över dit för att hälsa på sin bror. 

– Jag skulle ha åkt över till slutspelet första året, men då åkte San Jose ut. Jag hade såklart åkt över om dom hade gått vidare.
– I Ottawa har jag däremot varit, men inte så många gånger som jag tycker att jag borde ha varit. Jag spelade själv länge på ett rätt hyfsad nivå. Då var det inte alltid att jag kunde åka.

Medan Erik Karlsson tog sig uppåt i seriesystemet via främst Frölunda valde lillebrorsan att flytta till Jönköping och spela för HV71. 

– Jag fick en bra känsla för HV71. Jag hade kommit in i Malmö, pratade lite med Linköping och var även nere på Frölundas uttagning, men det var någonting med HV71 som jag fastnade för.
– Jag tror att det kan ha varit för att Daniel Ljungkvist spelade där. Jag hade varit uppe och kollat på några matcher med honom vilket gjorde att jag kände till området runt hallen. Sedan ligger inte Jönköping så långt ifrån Landsbro. Det är runt nio mil och det kan vara rätt skönt när man är 16 år att det finns möjligheten att ta sig hem på enkelt sätt. HV71 blev i slutändan ett ganska självklart val.

Du spelade i HV71 upp till J20, var du nära att ta en plats i klubbens elitserielag?
– Nej, det vill jag nog inte påstå. Vi hade ett riktigt bra lag under mina tre säsonger där. Det var också många från laget som tog steget upp i A-laget. Adam Almquist och (Oscar) Fantenberg var två backar som var riktigt bra. Det var alltid dom två som lyftes upp.
– Under min sista säsong där spelade Adam i stort sett hela säsongen i A-laget. Dom var också mycket bättre än vad jag var.

Pelle Karlsson spelade sin juniorhockey i HV71.

Pelle Karlsson spelade sin juniorhockey i HV71. Foto: Johan Nilsson/EliteProspects.com

TRIVDES PÅ GOTLAND

Uppe i Leksand bor Pelle Karlssons morbror, Tomas Nord, som själv är en tidigare storspelare med landslagsmeriter. 

– Jag tror inte att det varit aktuellt för mig att flytta upp dit. Det fanns i tankarna en säsong eftersom Tomas och hans familj bor där uppe, men det fanns nog ändå inte någon chans att jag skulle varit på väg dit.

Var du på hockeyskolan i Leksand som barn?
– Ja, jag var där två eller tre år. Då bodde jag alltid hos Tomas och Lisa.

Du har spelat två säsonger för Visby/Roma och fyra för Nybro, hur skulle du sammanfatta den tiden?
– Två roliga år på Gotland och fyra mindre roliga år i Nybro. Det är väl egentligen så jag ser det.
– Även om jag trivdes jättebra i Nybro så gick det rätt dåligt hockeymässigt. Där var inte hockeyn jätterolig, men allt runt om var kul i stället. Hockeymässigt var det två roliga säsonger i Visby.

Hur var det att leva och bo vintertid i Visby?
– Det bor ändå 23 000 i Visby. När man då kommer från lilla Landsbro är allting stort.
– Det fanns också en hel del att roa sig med, restauranger och uteliv. Jag tycker faktiskt att det var kanon även på vintern.

Pelle Karlsson tillbringade fyra säsonger i Nybro.

Pelle Karlsson tillbringade fyra säsonger i Nybro. Foto: Magnus Ekeros

"KÄNDE MIG BÄTTRE ÄN NÅGONSIN"  

Säsongen 2017/18 spelade Pelle Karlsson för hemmaklubben Boro/Vetlanda innan han gjorde ett uppehåll under två säsonger. Inför säsongen 2020/21 bestämde han sig för att göra comeback på isen. 

– Vi har två små barn. När vi flyttade hem från Nybro kände jag ”varför inte spela ett år till med barndomskompisarna”. Jag tror att det är den roligaste säsongen jag haft.
– Jag spelade en säsong och sedan hade jag uppehåll två år eftersom jag ville umgås mer med familjen. Sedan var Boro på mig igen och ville att jag skulle spela. Då gjorde jag så och det ångrar jag inte. Det har varit superkul.

Nu blev det en märklig säsong där hockeyn stängdes ner tidigt, hur upplevde du den?
– Jag spelade veteranhockey under dom två åren jag inte spelade någon annan hockey. Det som lockade mest var att få tävla och sitta ner och snacka med alla lagkompisar i omklädningsrummet.  
– Den här säsongen började bra och jag kände mig, om jag får säga det själv, bättre än någonsin. Jag spelade avslappnat och kunde njuta mer eftersom jag inte kände att jag måste prestera varje match.
– Jag fick också ut mer på isen tack vare det. Även om jag inte hade spelat på två år så tror jag att det här hade kunnat blivit min bästa säsong, men nu avbröts den tidigt så det är bara spekulationer från min sida. 

Har ni kunnat träna någonting?
– I stort sett inte. Det har varit lite olika restriktioner från län till län. Vi tillhör Jönköpings län. Dom gick ut tidigt och stängde ner träningarna.

Hur ser du framåt mot nästa säsong?
– Jag ska prata med klubben om kommande säsong, men det ingenting bestämt. Jag är väl lite sugen, men sedan har jag två små barn, vi jobbar båda, det ska hämtas på dagis och grejer. Det är mycket som ska stämma, men vi få ha en dialog och sedan får vi se om det blir någon hockey.


TV: Presskonferensen med Erik Karlsson viral på sociala medier

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 09 augusti
20:00 Tjeckien - Slovakien JVM
00:00 Lettland - Finland JVM
onsdag 10 augusti
04:00 USA - Tyskland JVM
20:00 Sverige - Schweiz JVM
00:00 Lettland - Kanada JVM
torsdag 11 augusti
04:00 Tyskland - Österrike JVM
19:00 Malmö - Växjö Träningsmatch
20:00 Finland - Tjeckien JVM
00:00 Slovakien - Kanada JVM
fredag 12 augusti
04:00 Schweiz - USA JVM
20:00 Österrike - Sverige JVM
00:00 Slovakien - Lettland JVM
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten