NHL

McDavid i blåsväder - efter fulsmäll på finske ynglingen

ANNONS

Edmonton Oilers upplevde en tung förstaperiod mot Montréal Canadiens. Då tappade Connor McDavid tålamodet och delade ut en fulsmäll på motståndaren Jesperi Kotkaniemi. Nu uppges ligan titta närmare på händelsen.

Connor McDavid fick se en elva matcher lång poängsvit spricka när Edmonton Oilers i natt föll med 0–4 mot Montréal Canadiens. Poängligaledarens insats präglades mest av frustration, vilket blev tydligt efter att Oilers hamnat i ett 0–3-underläge i första perioden.

Sent i perioden åkte lagkaptenen ikapp Canadiens unge center Jesperi Kotkaniemi och tryckte till finländaren med armbågen mot huvudet. Det renderade i två minuter i utvisningsbåset för roughing.

Uppgifter efter matchen gjorde gällande att NHL kommer att titta närmare på incidenten, men att det är troligare att McDavid får böter än att tilltaget faktiskt leder till en avstängning.

Connor McDavid har gjort 63 poäng på 37 matcher den här säsongen och har nio poängs försprång på lagkamraten Leon Draisaitl i toppen av NHL:s poängliga. Nattens match var blott den nionde den här säsongen som han lämnade isen utan poäng.
Den här artikeln handlar om: