Rod Brind'Amour.
Foto: David Berding-USA TODAY Sports
NHL

”Hade älskat att få det nya kontraktet klart”

ANNONS

Rod Brind'Amour har lett Carolina Hurricanes till toppen av NHL. 
Nu hoppas han få fortsatt förtroende som lagets tränare.
– Jag älskar den här gruppen och jag älskar det jag gör, säger 50-åringen till nhl.com.  

Han tog över Carolina Hurricanes 2018 och förde sedan laget till en konferensfinal under sin första säsong som tränare. 

I fjol blev det dock sorti redan i åttondelsfinalen för Rod Brind'Amour och hans Carolina. 

Men den här säsongen har Carolina Hurricanes etablerat sig som ett topplag i NHL under Brind'Amours ledning då laget ligger tvåa i Central Division, en poäng bakom ledande Tampa Bay Lightning men med en match färre spelad. 

Rod Brind'Amour, som sitter på ett utgående kontrakt, hoppas därför kunna säkra en förlängning av sitt kontrakt med "Canes".

– Jag hade älskat att få något klart så att jag vet att jag kommer att coacha här framöver. Men det är lite utanför min kontroll. Jag älskar den här gruppen och jag älskar det jag gör, säger 50-åringen till nhl.com och fortsätter: 
– Jag fokuserar verkligen bara på nuet och har egentligen ingen långsiktig plan för mig själv. Det känns nästan irrelevant. Att coacha det här laget nu är min prioritet.  

”VERKLIGEN INGEN DISTRAKTION”  


Han själv spenderade tio säsonger som spelare i Carolina Hurricanes och var lagkapten för laget när de vann sin första, och hittills enda, Stanley Cup 2006. 

Att det pratas om hans kontrakt och vara eller icke vara i Carolina är dock ingenting som stör honom. 

– Det snacket är nog mer av en distraktion om man är spelare. Man lägger det bara åt sidan och gör sitt jobb. Jag kommer coacha mitt lag så bra jag kan oavsett vad. Så förhoppningsvis kan vi få klart något. Vi får se hur det tar sig men det är verkligen ingen distraktion, säger Rod Brind'Amour. 


TV: Efter Ekblads otäcka skada – så påverkas Floridas trejdplaner

Den här artikeln handlar om: