Shane Harper, Nicklas Danielsson och Patrik Berglunds frånvaro skapar huvudbry för Peter Andersson.
Foto: Bildbyrån
SHL

Flera spelare saknas – inför Brynäs ödesvecka

ANNONS
Brynäs ska spela tre matcher på fyra dagar för att försöka undvika kvalspel. 
Då är det rejält manfall i Gävlelaget som kommer sakna minst fyra spelare inför morgondagens match mot Växjö. Det rapporterar Gefle Dagblad

De ligger just nu på kvalplats och måste ta minst en poäng mot Växjö och Färjestad för att ens skapa någon dramatik inför den sista grundseriematchen mot IK Oskarshamn på lördag. 

Då är det rejält manfall i Brynäs. 

Enligt Gefle Dagblad kommer minst fyra spelare att missa morgondagens möte med Växjö. Patrik Berglund samt Shane Harper saknas på grund av sjukdom medan Nicklas Danielsson och Niclas Andersén dras med skador. 

Även Chad Billins är osäker till spel inför onsdagens match. 

– Vi har även frågetecken kring Billins inför imorgon, vi får se om vi hinner få igång honom och se hur han mår. Han har inte varit med och tränat igår eller idag, säger Brynästränaren Peter Andersson till GD. 

NYCKELBACKEN KAN ÅTERVÄNDA  


Ett positivt besked för Brynäs är dock att nyckelbacken Simon Bertilsson är tillbaka i träning efter att ha utgått i lagets senaste match mot HV71. 

– Ja, han har tränat både igår och idag så han ser ut att kunna vara tillbaka. Jag skulle gärna vilja ha tillbaka Chad (Billins) också så vi har sju backar men det får vi se imorgon, säger Peter Andersson. 

Brynäs har för tillfället 57 poäng efter 49 spelade matcher. De har därmed tre poäng upp till Oskarshamn ovanför kvalstrecket men med två matcher färre spelade. Oskarshamn och Brynäs möts sedan i den sista grundserieomgången då lördag i en match som kan bli helt avgörande för vilket lag som tvingas möta HV71 i kvalspelet. 


TV: Vem ersätter Michael Sundlöv i Brynäs? 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL