Kyle Palmieri hittade nätet när Mackenzie Blackwood spikade igen.
Foto: USAToday-Sports
NHL

Målvaktens storspel lyfte laget till seger: "Jag gav allt"

ANNONS

Kyle Palmieri avgjorde matchen mellan Boston Bruins och New Jersey Devils redan i den första perioden.
0-1 blev slutresultatet när Devils-målvakten Mackenzie Blackwood imponerade stort och räddade 40 av 40 skott.
– Jag gav allt och stoppade pucken, säger målvakten om en spagaträddning i matchens slutskede.

Bägge målvakterna storspelade i matchen mellan New Jersey Devils och Boston Bruins, men som bekant kan endast en av de dra det längsta strået.

I natt stod den 24-årige Mackenzie Blackwood som segrare efter tre perioder där han spikade igen fullständigt och höll nollan.

Med bara åtta sekunder kvar på klockan i den tredje perioden stod den kanadensiska 24-åringen för en imponerande aktion när han gick ner i spagat och räddade pucken.

– Jag såg bara pucken falla från luften så jag tryckte ut benet så långt jag kunde. Jag såg hur den var på väg att gå in och tänkte bara, 'Uh oh, då var det dags igen.' sen gav jag det allt jag hade och stoppade pucken, säger Blackwood till NHL.com efter matchen.

"VI HAR ETT RECEPT SOM BELÖNAR OSS"  

Trots att Mackenzie Blackwood höll nollan krävs det även mål framåt för att vinna matcher.

I natt var det Kyle Palmieri som hittade nätet redan i den första perioden, och efter det blev det inga mer mål från något av lagen.

– Jag tror att speciellt när vi spelar mot dessa killar, har vi ett recept på hur vi ska spela som  har belönat oss med med vinster. Jag tror ibland att det är mycket lättare för en grupp att hålla sig till en spelplan när du vinner och får de belöningarna. Vi visste vilket typ av spel vi var tvungna att spela. Vi var tvungna att spela bra i försvaret och jag tror att vi som helhet gjorde det i kväll, och uppenbarligen speglade resultatet det, säger han om segern.

Palmieri gjorde däremot inte hela målet själv utan blev framspelad av svenske Jesper Bratt om nu har noterats för 17 poäng på 27 matcher.

Boston Bruins - New Jersey Devils 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)
Boston: -
New Jersey: Kyle Palmieri (7).

Den här artikeln handlar om: