Aaron Ekblad blev suddenhjälte – två gånger.
Foto: Christopher Hanewinckel-USA TODAY Sports
NHL

”Tror aldrig jag sett någon göra så tidigare”

ANNONS

Aaron Ekblad avgjorde i förlängningen för Florida Panthers. 
Då dömdes målet bort för offside.
35 sekunder senare klev Ekblad fram och avgjorde igen.
– Jag tror aldrig att jag sett någon sätta två förlängningsmål i samma match, säger Floridacoachen Joel Quenneville efteråt.

Nattens match mellan Dallas Stars och Florida Panthers gick till förlängning vid ställningen 3-3. 

Då klev toppbacken Aaron Ekblad fram och sköt avgörandet för Panthers – trodde han. Målet dömdes dock bort för offside och matchen fick därmed återupptas. 

Bara 35 sekunder efter att han avgjort för första gången så skickade Ekblad in sitt andra suddenmål – och den här gången godkändes det. 

– Jag kände mig väldigt nedstämd när första målet dömdes bort. Det gjorde ont eftersom man sällan tänker på att vara onside när man kommer i en så tydlig två-mot-etta. Det gjorde ont men Ulf (Samuelsson, assisterande tränare) satte ut mig direkt igen och gav mig chansen, säger Ekblad efteråt. 

VETERANCOACHEN TAGEN EFTERÅT  

Till och med den 62-årige coachen Joel Quenneville var lite tagen efter Ekblads dubbla avgöranden. 

– Vilket 'move' av Ekblad där för att avgöra, ja båda gångerna. Jag tror aldrig att jag sett någon sätta två förlängningsmål i samma match, säger Floridatränaren efter matchen. 

Det var Florida Panthers första seger efter att ha förlorat tre raka matcher. 

För Dallas Stars går det fortsatt tungt. De gick in i nattens möte med en vinst i ryggen men för sjunde gången den här säsongen misslyckades de att vinna två matcher i rad. Senast Stars vann två raka matcher var i slutet av januari.

– Det är frustrerande att vi inte kan fortsätta vinna och gå in i en segersvit. Det är ny match i morgon och det har varit likadant hela säsongen. Vi får bara gå vidare. Det enda vi kan göra är att fokusera på vad vi kan göra just nu, säger John Klingberg

Dallas Stars – Florida Panthers 3–4 (2-2,0-1,1-0,0-1)

Dallas: Denis Guryanov (6), John Klingberg (6), Joel L'Esperance (1).
Florida: Carter Verhaeghe 3 (15), Aaron Ekblad (11).

Den här artikeln handlar om: