Juuse Saros fina insats överskuggades av domarna.

Målvaktens succé överskuggades – av domarskandalen

Nashville Predators besegrade i natt Detroit Red Wings med 2-0, mycket tack vare den storspelande finske målvakten Juuse Saros.
Efter matchen var det inte målvaktens fina insats som genererade rubriker utan mycket kom att handla om en av ligans domare.
– Du vill alltid ha saker som är rättvisa för dina spelare och för ditt lag, säger Nashville-tränaren John Hynes som den omdiskuterade domarsituationen.

Den finske målvakten Juuse Saros har visat framfötterna i ett Nashville som har behövt honom denna säsongen.

I natt stod 25-åringen för en ny bra insats och spikade igen helt när hans Nashville Predators besegrade Detroit Red Wings med 2-0.

– Jag har känt mig bra. Självklart har vi haft ett bra lagarbete och jag känner att alla har dragit samma rep. Det är alltid kul att spela när killarna offrar sig. Vi spelade bra i boxplay och vi hade flera täckta skott som hjälpte till så det var en bra vinst, säger han till NHL.com efter matchen.

Nollan var Saros tolfte i ligan över samtliga säsonger han har spelat och finsken har endast släppt förbi två av totalt 120 skott i hans tre senaste starter.

"VILLE GE DE EN UTVISNING TIDIGT"

Trots den fina insatsen av målvakten var det en något dystrare händelse som snodde rubrikerna efter matchen.

Fem minuter in i den andra perioden tilldelades svensken Viktor Arvidsson en utvisning för tripping i offensiv-zon.

En av domarna i matchen hördes efter utvisningen säga: "Jag ville ha en utvisning mot Nashville tidigt" till sin domarkollega.

Händelsen har skapat stor diskussion efter matchen, men Nashville-tränaren John Hynes valde att inte ta ställning i frågan.

– Jag tror att situationen är som den är. Jag tänker ur vårt perspektiv, det spelar förmodligen ingen roll hur jag känner för det i allmänhet. Domarna är anställda av ligan så detta är en fråga som ligan måste ta hand om, säger han och tillägger:

– Du vill alltid ha saker som är rättvisa för dina spelare och för ditt lag.

Situationen är anmäld och NHL har meddelat ESPN att de kommer att titta närmre på situationen.

Nashville Predators - Detroit Red Wings 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)
Nashville: Mikael Granlund (6), Mathieu Olivier (2).