Gabriel Landeskog hade en rolig kväll.

Landeskogs poängshow – i Colorados kross

Colorado Avalanche fortsätter köra på i toppen av NHL.
I natt kom en 6-0-seger mot Minnesota Wild – efter att Gabriel Landeskog legat bakom tre av målen.

Vad kan stoppa Colorado Avalanche för tillfället?

I natt ställdes de mot Minnesota Wild, som imponerat och överträffat förväntningarna den här säsongen. Men topplaget bara knuffade Wild åt sidan och vann med hela 6-0 för att kamma hem sin sjätte raka vinst.

En stor anledning bakom vinsten var 'Avs' svenske kapten Gabriel Landeskog då han låg bakom hälften av målen.

Först assisterade han till Cale Makars 1-0 mål innan han själv skickade in 2-0 i den första perioden. När den andra perioden började passade han då även fram till 3-0-målet som sattes av Mikko Rantanen. Han nådde därmed sin 1+2-notering knappt 21 minuter in i matchen.

De sista 39 minuterna gick han dock poänglös medan hans lagkamrater fortsatte utöka ledningen flera gångar om innan slutresultatet skrevs till 6-0.

AVS-MÅLVAKTEN BÄSTA NOLLAN I NHL

Avalanche imponerade både framåt och bakåt då målvakten Philipp Grubauer räddade alla 31 skott han fick på sig och höll nollan för femte gången den här säsongen. Tysken har därmed hållit flest nollor i NHL den här säsongen.

– Detta hade inte varit möjligt utan mina lagkamrater. Alla jobbar hårt och gör rätt saker i försvarszon samt blockerar skott. De gör ett otroligt jobb för att offra sig själva och komma i vägen för pucken, säger Grubauer efter matchen och fortsätter:
– Vi blickar framåt mot slutspelet och det är så här vi måste spela då. Detta är ett lag som vi kan få möta i slutspelet så vi kände att vi ville gå ut och sätta ett 'statement'.

Colorado Avalanche ligger tvåa i West Division, tre poäng bakom ledande Vegas Golden Knights, medan Minnesota Wild innehar tredjeplatsen, tre poäng bakom Colorado.

Colorado Avalanche – Minnesota Wild 6–0 (2-0,3-0,1-0)

Colorado: Cale Makar (2), Gabriel Landeskog (9), Mikko Rantanen (17), Tyson Jost (2), Devon Toews (5), Valeri Nichushkin (6).