Hedmans mäktiga milstolpe inatt: "Förhoppningsvis kommer mer"

Tampa Bay besegrade Dallas med 4-3 efter straffar. En som hade en assistpoäng var Victor Hedman och den betyder att den svenske backstjärnan nu är uppe på 500 poäng i NHL-karriären.
– Det är alltid roligt att nå milstolpar, säger han efter matchen.

Victor Hedman nådde inatt en mäktig milstolpe i NHL-karriären. Den svenske backstjärnan assisterade Steven Stamkos till 3-1 i mitten av den tredje perioden. Det innebar Hedmans 500:e NHL-poäng i karriären och han blev den första backen i Tampas historia att nå siffran.

– Det betyder jättemycket. Det här har varit mitt hem väldigt länge och jag vill inte vara någon annanstans. Jag vill fortsätta att vinna. Det är alltid roligt att nå milstolpar och det här var en stor och förhoppningsvis kommer det mer, säger han till nhl.com efter matchen.

Hedman gör därmed Nicklas LidströmBörje SalmingErik KarlssonFredrik Olausson och Calle Johansson sällskap bland svenska backar som nått 500 poäng.

Hedman har i år levererat 27 poäng (5+22) på 28 matcher och toppar backarnas poängliga.

STRAFFAR AVGJORDE

Det krävdes dock straffar för att få fram vinnaren inatt. Lightning tog ledningen i den första perioden genom Brayden Point men Dallas kvitterade sedan genom Miro Heiskanen i den andra. Mathieu Joseph såg däremot till att de regerande mästarna ledde även efter två perioder.

I den tredje gjorde sedan Steven Stamkos 3-1 till Tampa, på pass av Hedman men Dallas gav inte upp.

Med drygt två minuter kvar reducerade Jamie Benn och 41 sekunder senare kvitterade Alexander Radulov när man hade plockat ut målvakten.

Det blev inga mål under de fem övertidsminuterna utan det hela avgjordes efter straffläggning, där Brayden Point satte avgörandet.

– Jag var lite besviken med hur vi spelade förra veckan. Vi pratade om att bli bättre i puckförandet och hur vi måste spela för att nå framgång. Idag, under stora delar, såg det bättre ut, säger tränare John Cooper.

Dallas Stars - Tampa Bay Lightning 3-4, efter straffar (0-1, 1-1, 2-1, 0-0, 1-2)
Dallas: Miro Heiskanen (3), Jamie Benn (4), Alexander Radulov (5)
Tampa: Brayden Point (11) (plus avgörande straff), Mathieu Joseph (7), Steven Stamkos (Hedman) (14),